De ce magazinele nu au niciodată suficient mărunt?

De câte ori vi s-a întâmplat să plecaţi de la casa de marcat cu o bomboană în locul restului de câţiva bani pe care vânzătorul ar fi trebuit să vi-l returneze la cumpărăturile plătite? Adeseori vânzătorii nu au suficient "mărunt" în casele de marcat pentru a acorda restul la plata cumpărăturilor de mică valoare, cu toată că datele oficiale arată creşteri anuale de două cifre ale numărului monedelor aflate în circulaţie.

Urmărește
38 afișări
Imaginea articolului De ce magazinele nu au niciodată suficient mărunt?

De ce magazinele nu au niciodată suficient mărunt? (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Monedele raportate de BNR ca fiind în circulaţie sunt însă de multe ori blocate chiar de consumatori, fie din comoditate, fie pentru a evita reacţia negativă a comercianţilor în momentul în care plătesc cu mai multe monede.

"Cred că am cel puţin o jumătate de kilogram de monede acasă, iar câteodată mai iau din ele pentru un bilet de autobuz sau pentru o cafea de la metrou, dar de cele mai multe ori mă limitez la maximum zece monede pentru că nu pot pleca din casă cu "kilogramele" de bani după mine. În plus şi la ghişeul de la metrou dacă îi plăteşti casierei o cartelă de două călătorii doar cu monede de zece bani se uită cam urât la tine", spune Alina, 31 ani.

Citeşte mai multe despre ce se întâmplă cu măruntul din magazine pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici