De ce nu a investit în Hidroelectrica cel mai puternic antreprenor de la Bursa de Valori Bucureşti: "Nimeni din grupul meu de prieteni şi cunoştinţe nu au subscris"

Ştefan Vuza, cel mai puternic antreprenor de la Bursa de Valori Bucureşti, cel care deţine pachetul majoritar de acţiuni la combinatul chimic Chicomplex, companie de 5,5 mld. lei care într-un singur an a crescut de 13 ori, spune că nu a subscris acţiuni în oferta de listare a Hidroelectrica (simbol bursier H2O) întrucât consideră că societatea de stat este supraevaluată după un an 2022 excepţional pe fondul preţurilor ridicate la energie şi care nu se va mai repeta prea curând, scrie Ziarul Financiar.

Urmărește
19568 afișări
Imaginea articolului De ce nu a investit în Hidroelectrica cel mai puternic antreprenor de la Bursa de Valori Bucureşti: "Nimeni din grupul meu de prieteni şi cunoştinţe nu au subscris"

De ce nu a investit în Hidroelectrica cel mai puternic antreprenor de la Bursa de Valori Bucureşti: "Nu am subscris şi nimeni din grupul meu de prieteni şi cunoştinţe nu au subscris"

“Nu am subscris şi nimeni din grupul meu de prieteni şi cunoştinţe nu au subscris!”, spune Ştefan Vuza pentru Ziarul Financiar. Importante sunt argumentele şi nu decizia, adaugă el.

Primul argument al lui Vuza este evaluarea Hidroelectrica. “Compania este supraevaluată - trebuia 8 în loc de 12 (multiplu Price Earning Ratio – n.red)”.

Cu un profit net istoric de 4,4 mld. lei în 2022 Hidroelectrica este evaluată în prospectul de listare între 42,3 mld. lei şi 50,4 mld. lei în funcţie de intervalul de preţ de 94 lei – 112 lei pe acţiune. La preţul din limita inferioară a intervalului multiplul PER al Hidroelectrica este de 9,7 ori şi de 11,5 ori în celălalt scenariu.

“O analiză financiară pragmatică arată un NU categoric cu scor de 8-1 împotrivă, dar lumea este manipulată uşor emoţional şi le urăm succes celor ce au făcut-o!”.

El spune că toţi banii de pe urma listării sunt în afara companiei. “În listările corecte, regula este ca jumătate să fie în exit şi cealaltă jumătate să rămâna în companie ca şi acumulare de capital pentru noi investiţii”.

CITEŞTE MAI MULT PE Ziarul Financiar

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici