De ce nu investesc firmele britanice în infrastructura din România?

Firmele britanice nu investesc în infrastructura rutieră din România din cauza dificultăţilor cu care îşi încasează facturile pentru munca depusă, a declarat, marţi, Lordul Primar al City of London, Nick Anstee.

Urmărește
25 afișări
Imaginea articolului De ce nu investesc firmele britanice în infrastructura din România?

De ce nu investesc firmele britanice în infrastructura din România? (Imagine: Mediafax Foto)

Totuşi, el a arătat că o parte a succesului României va consta în viitor în investiţiile în infrastructură şi dezvoltarea transportului, sistemelor de alimentare cu apă şi a spitalelor.

"Acest lucru ar putea fi o luptă pentru deficitul bugetar, dar există fonduri structurale europene semnificative de circa 30 de miliarde de euro până în 2013 pentru România", a spus Anstee la un business breakfast, organizat de Camera de Comerţ Britanico-Română.

În acest context, Anstee a afirmat că parteneriatele publice private ar putea avea un rol semnificativ în sprijinirea finanţării acestor investiţii. El a apreciat faptul că România vrea să îmbunătăţească legislaţia în acest domeniu.

Lordul primar a precizat că în Marea Britanie 10-15% din totalul investiţiilor de capital sunt alocate prin intermediul parteneriatelor publice private începând cu anul 1996.

"Am făcut şi noi greşeli, dar vrem să avem oportunitatea de a transmite mai departe lecţiile pe care le-am învăţat din acele greşeli", a spus Anstee, arătând că un lucru esenţial constă în educarea funcţionarilor publici.

De asemenea, el a adăugat că există o mulţime de alte domenii care pot fi explorate în România, precum managementul privat, asigurările, managementul riscului, educaţia şi pregătire şi calificare profesională.

În ceea ce priveşte companiile româneşti, Anstee a precizat că cel mai bun lucru pentru acestea ar fi să se listeze la Bursa din Londra.

"Ar trebui să fim capabili să creem în România un mediu de business care este mai transparent decât cel actual (...) Cu toate acestea există anumite obstacole pentru atingerea acestei ţinte, iar nevoia de a uşura modul în care se fac afacerile este unul dintre ele (...) Al doilea ar fi lupta împotriva corupţiei, care plasează România undeva între Brazilia şi Grecia. Nu este un loc tocmai potrivit", a mai spus Anstee.

Lordul Primar al City of London este o funcţie apolitică, de ambasador al serviciilor financiare din Marea Britanie. Persoana care ocupă acestă funcţie este numită anul şi îşi petrece cea mai mare parte din mandat în străinătate, pentru întâlniri cu autorităţile din diferite ţări. City of London este unul dintre cele mai mari centre de afaceri din lume, care găzduieşte cele mai mari banci şi alte instituţii financiare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici