- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (09.11.2021, 07:08)
- Mircea Nica
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
De ce plăteşte asigurătorul un prabriz de 5.400 lei, dacă acesta este, de fapt, 1.500 lei
Piaţa asigurărilor din România, o industrie puternic concentrată pe zona asigurărilor auto, se confruntă de mulţi ani cu o situaţie anormală privind valoarea unei piese sau reparaţia pentru o maşină.
Urmărește
8895 afișări
De ce plăteşte asigurătorul un prabriz de 5.400 lei, dacă acesta este, de fapt, 1.500 lei
În timp ce asigurătorii plătesc chiar şi de trei ori preţul unei piese sau unei reparaţii, separat pentru un individ, fără asigurare Casco, reperaţia poate ajunge la o valoare de semnificativ mai mică.
Astfel, ajungem la un caz real al unui asigurat Omniasig, N.M. Persoana aceasta, care are un autoturism marca Ford Fiesta, a fost pus în situaţia de a-şi repara parbrizul pe asigurarea Casco emisă de Omniasig.
Deşi procesul s-a încheiat cu bine, la o reprezentanţă Ford, plata pe care asigurătorul a făcut-o pentru parbrizul înlocuit a fost în sumă de 5.400 lei, în condiţiile în care, la o căutare simplă pe internet, preţul unui parbriz pentru această maşină ajungea cel mult 1.500 lei, cu tot cu manoperă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ministrul adjunct de externe al Rusiei amenință cu începerea testelor nucleare
-
Forţele IDF desfăşoară atacuri aeriene şi raiduri terestre în Beit Hanoun
-
Hackerii au compromis o extensie Chrome folosită de sute de mii de utilizatori: datele furate includ parole şi sesiuni autentificate
-
Casa Albă dezvăluie cum evită soldaţii nord-coreeni capturarea pe câmpul de luptă din Ucraina
În mod normal ar trebui să plătească mai puţin un mare cumpărător, care are o colaborare cu unitatea respectivă sau reprezentanţa. Cât de normal este ca o companie de asigurări să plătească de 3 ori valoarea unei piese sau reparaţii, în timp ce pentru un individ, fără asigurare Casco, preţul este mult mai mic? De ce asigurătorii acceptă să efectueze plăţi exagerate?
ZF a cerut mai multe puncte de vedere din piaţă printre care, în această situaţia specifică, unitatea reparatoare avea un contract cu asigurătorul, prin care respecta condiţiile de lucru, avea furnizorii agreaţi de asigurător şi respectivele cerinţe agreate de cele două părţi.
„Preţul mare sau mic este foarte relativ. Un parbriz poate să coste 700 lei sau 6.000 lei. Sunt mulţi furnizori, fiecare are adaosul lui, ora lui de manoperă. Este normal ca într-un loc să coste 5.000 lei şi în alt loc să coste 1.000 lei“, au explicat surse din piaţa asigurărilor.
Pe de altă parte, sunt voci în piaţă care consideră că în acest caz, această tranzacţie poate conţine aspecte care ţin de un beneficiu mutual atâ al asigurătorului, câ şi al unităţii reparatoare. Cu toate că preţul este normal să fie diferit de la un loc la altul, companiile de asigurări susţin că rata daunei combinată la poliţa Casco este destul de mare.
În ceea ce priveşte motivul pentru care preţul ar putea fi mai mare la o despăgubire pe baza unei poliţe Casco, pentru o piesă sau reparaţie la o unitate parteneră a asigurătorului, de multe ori asigurătorii preferă să plătească o despăgubire mai mare pentru a facilita o reparaţie mai rapid sau pentru a satisface nevoia imediată a clientului pentru a nu-l pierde.
Astfel, chiar dacă compania de asigurări ajunge să plătească, în baza unei poliţe Casco, o reparaţie semnificativ mai mult decâ ar fi normal, acestea pot include în unele cazuri, timpul de aşteptare, beneficia în plus, toate care sunt în general agreate la început în contractul cu clientul.
Până la închiderea acestei ediţii, Omniasig nu a răspuns solicitării ZF referitoare la acest caz.
Citește pe alephnews.ro: Ciolacu a ținut o ședință cu miniștrii din noul Guvern. Vor fi înghețate angajările la stat
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Înfiorător! Ce a apărut la locul accidentului din Roșiori? Oamenilor care trec pe stradă nu le vine să creadă
CANCAN.RO
Provocări mari pentru aceste 4 ZODII la începutul lui 2025! Acești nativi sunt testați de astre
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe