De ce PSD-ul urăşte multinaţionalele, deşi au făcut cele mai multe afaceri cu ele

În retorica publică, PSD s-a ridicat împotriva multinaţionalelor. Iar acest lucru nu este de acum, ci istoric, de pe vremea PDSR-ului lui Ion Iliescu (preşedintele României - 1990-1996, 2000-2004), Nicolae Văcăroiu (premier în perioada 1992-1996, în prezent preşedinţele Curţii de Conturi), Florin Georgescu (Ministrul Finanţelor între 1992-1996, în prezent prim-viceguvernator BNR), Adrian Năstase (premier 2000-2004) etc. Acum Liviu Dragnea, noul şef al PSD, plus ceilalţi moştenitori din PSD duc steagul mai departe.

Urmărește
1497 afișări
Imaginea articolului De ce PSD-ul urăşte multinaţionalele, deşi au făcut cele mai multe afaceri cu ele

Gândirea lor, promovată şi la nivelul partidului era şi este că multinaţionalele au primit fabricile construite de Ceauşescu şi de către popor pe gratis, au acaparat sectoare întregi din economie dând afară companiile de stat administrate de oamenii lor, au beneficiat de ştergerea datoriilor, au primit contracte de stat, totul ca un preţ care trebuia plătit pentru intrarea în cancelariile occidentale, în Uniunea Europeană şi în NATO.

Acum, pe lângă aceste lucruri se mai adaugă faptul că au primit petrolul, pădurile şi multe alte resurse gratis, la care se adaugă faptul că scot profitul din România, în timp ce angajaţii sunt ţinuţi să muncească cu salarii minime.

Multinaţionalele ţin România în subdezvoltare, nu vor ca ţara să se dezvolte, iar oamenii să câştige mai bine, parcă aşa spunea Dragnea.

Multinaţionalelel sunt acuzate că şi-au trimit oamenii în Piaţa Victoriei şi în celelalte oraşe mari, ca să protesteze împotriva celebrei  OUG 13, cu scopul final de a da jos de la putere guvernul naţional PSD-ALDE şi a instala guvernul lui Iohannis, aservit Bruxelless-ului şi multinaţionalelor, cum a fost guvernul Cioloş.

Ironic, istoric, liderii PSD au făcut mai multe afaceri cu multinaţionalele,  cu cei care vor să distrugă unitatea şi independent acestei ţări, decât au făcu celelalte guverne sau regimuri.

Dacă ne amintim de afacerea Daewoo, de acum 12-13 ani, privatizarea Petrom cu nivelul scăzut al redevenţelor, apariţia în pădurile României a grupului austriac Schweighofer, autostrada Bechtel, a doua etapă din privatizarea BRD, privatizarea Sidex şi a altor combinate, etc, toate sunt legate de guvernările PSD şi de liderii lor.

Toate aceste vânzări şi privatizări au fost însoţite de ştergeri mari de datorii, plus bani din bugetul de stat, fie pentru disponibilizări, fie pentru probleme de mediu.

Să nu uităm de perioada 2006-2008, când Călin Popescu Tăriceanu, premierul PNL, acum liderul ALDE, a fost susţinut la guvernare de voturile PSD, care oficial era în opoziţie, împotriva lui Trăian Băsescu, dar de facto era la guvernare, beneficiind de toate avantajele în privinţa direcţionării fondurilor de stat sau a numirii propriilor oameni în unităţile administrative.

De asemenea, facilităţile fiscale pentru programatori au fost date de guvernul Adrian Năstase.

Guvernul Ponta le-a şters multinaţionalelor datorii şi penalităţi  fiscale  de aproape 1 mld. de euro în 2014, prin reclasificarea drepturilor de autor şi salariale.

Deşi public erau critici vehemenţi împotriva redevenţelor mici plătite de Petrom, de care beneficiză OMV, nici guvernul Ponta nu s-a atins în realitate de ele când a venit la putere în 2012, deşi ar fi putut s-o facă.

Niciun guvern PSD nu a făcut în realitate  mai mult în privinţa taxării profiturilor, decât celelalte guverne care au fost vândute străinilor.

Dar public dă bine ca PSD să fie poziţionat ca fiind un partid care vrea binele ţării, în timp ce multinaţionalele vor răul ţării.

Ca retorică, liderii PSD plâng pe urma româneşti, a antreprenorilor români, a regiilor de stat, dar în realitate nu fac mai mult decât ceilalţi. Cu excepţia creşterii salariului minim pe economie.

Problema PSD-ului şi a liderilor naţionali şi locali este că deşi a dat tot ce a putut da multinaţionalelor, ce au cerut ele, angajaţiii lor sunt împotriva lor,  nu votează niciodată cu ei, ci dimpotrivă îi fac comunişti, “ciuma roşie” şi îi vor la puşcărie pentru corupţie.

Dacă noi suntem corupţi, atunci şi multinaţionalele sunt corupte, pentru că am făcut afaceri împreună, ar spune liderii vechi şi noi ai PSD.

Atunci cum pot angajaţii voştrii să ne urască având în vedere că ei sunt beneficiari direcţi ai facilităţilor fiscale din IT sau le-am şters, în 2014, problemele care ar fi intervenit prin reclasificarea drepturilor salariale?

Vă dăm acum legea prevenţiei, ca să nu ma idea fiscul peste voi, pentru că  nu dă bine în Occident şi pe bursa la voi să audă că în România faceţi optimizare fiscală continuă.

Cum pot să strige “ciuma roşie”, când noi v-am dat acces la resurse, la un preţ mic, la contracte cu statul, la un preţ mare, de care şi ei beneficiază prin plata unor salarii mai mari?

Am fost şi suntem mai capitalişti decât chiar părinţii capitalismului şi ai democraţiei, şi tot noi suntem de vină, ar spune PSD-iştii?

Pe noi ne vreţi la închisoare pentru abuz în serviciu, în timp ce la voi este lobby şi conflict de interese pe faţă?

De ce ne urăsc angajaţii voştri, de ce ne urăsc corporatiştii?

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici