- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
De ce s-au anulat în România licitaţii de 2,72 de miliarde de euro într-un singur an
În România, instituţiile statului despre care s-a dovedit că au încercat să deruleze licitaţii ilegale, în care nu s-a respectat legea, se apără spunând că nu au greşit cu nimic, "problema adevărată" fiind, în opinia acestora, legea, care este interpretabilă, potrivit Gândul.
De ce s-au anulat în România licitaţii de 2,72 de miliarde de euro într-un singur an (Imagine: CIprian Sterian/Mediafax Foto)
Indiferent că a fost vorba despre anularea unei licitaţii de 100 sau de 25 de milioane de euro, conducerea instituţiilor respective nu a acordat aproape niciun fel de sancţiuni administrative. Instituţiile statului, fie că este vorba despre primării, compania de drumuri naţionale sau de firme de utilităţi care aparţin primăriilor, greşesc licitaţii de sute de milioane de euro fără însă ca vreun angajat să fie sever sancţionat.
Anul trecut, în România au fost anulate de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) 603 licitaţii şi alte proceduri de atribuire a contractelor în valoare totală de 2,72 miliarde de euro .
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Anularea unei licitaţii, în urma contestaţiilor depuse, are loc doar atunci când instituţiile abilitate ajung la concluzia că autoritatea contractantă nu a respectat legea în ceea ce priveşte cheltuirea banului public.
"Măsura anulării trebuie privită ca una prin care se previne cheltuirea banului public prin contracte ce au la bază încălcarea unor prevederi ale legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice", a explicat pentru gândul Cristina Trăilă, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP).
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO