De ce se scumpeşte mâncarea. Cum scot profituri grase „băieţii flămânzi”

Industria alimentară recunoaşte cu jumătate de gură că "mai există şi majorări". "Vinovaţii" ar fi însă "băieţii flămânzi" din industrie, respectiv intermediarii dintre producători, procesatori şi marile reţele comerciale şi evazioniştii.

Urmărește
19 afișări
Imaginea articolului De ce se scumpeşte mâncarea. Cum scot profituri grase „băieţii flămânzi”

De ce se scumpeşte mâncarea. Cum scot profituri grase „băieţii flămânzi” (Imagine: Petrica Tanase/Mediafax Foto)

În primele nouă luni din 2010 mâncarea s-a scumpit, în medie, cu 6,25%, în ciuda faptului că un consum mai mic, datorat scăderilor salariale şi şomajului, ar fi trebuit să ducă la scăderea preţurilor la raft. Întrebaţi de gândul cine a scumpit mâncarea şi de ce, reprezentanţii industriei alimentare, fie că este vorba despre producători, procesatori sau marile reţele comerciale, susţin că nu ei, sau, dacă au efectuat totuşi majorări, se "apără" spunând că şi ei trebuie să dea mai mult, pe materia primă, pe energie electrică, gaze sau pe transport.

Citeşte mai multe despre scumpirea alimentelor pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici