De ce vrea Spania să acorde 20.000 de euro tuturor tinerilor
Alianţa de stânga din Spania, Sumar, intenţionează să abordeze problema inegalităţii cu o propunere de a le oferi tinerilor o sumă considerabilă de bani atunci când ajung la vârsta majoratului. Fondurile ar fi disponibile pentru toţi tinerii de 18-23 de ani, indiferent de situaţia lor economică, scrie DW.
Spania ar putea acorda 20.000 de euro tuturor tinerilor. Ce este "moştenirea universală", planul prin care Madridul vrea să reducă inegalitatea
Alianţa de stânga Sumar, recent formată, intenţionează să pună la dispoziţia persoanelor cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani suma de 20.000 de euro. "Moştenirea universală", comparabilă cu ideea unui venit de bază universal, are ca scop reducerea inegalităţilor sociale în Spania. Tinerii aflaţi la început de drum ar avea astfel o bază care să le permită să studieze, să se formeze sau să înceapă o afacere.
Fondurile ar fi disponibile pentru toţi tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani, indiferent de situaţia lor economică. Având în vedere că în fiecare an o jumătate de milion de persoane ajung la vârsta majoratului în ţară, costul "moştenirii de bază" ar fi de 10 miliarde de euro, aproximativ 0,8% din produsul intern brut. Ajutorul ar fi finanţat printr-o taxă pe cei bogaţi.
În Spania, bogăţia familiei şi moştenirea care vine cu ea determină adesea traiectoria unui tânăr.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israel și SUA continuă la Doha negocierile privind acordul de încetare a focului în Gaza. Trump își menține avertismentul că „se va dezlănțui iadul în Orientul Mijlociu” dacă Hamas nu eliberează ostaticii până la învestirea sa de pe 20 ianuarie
-
USR cere numirea unui nou Avocat al Poporului: am devenit ţara mandatelor expirate ocupate abuziv
-
A greşit Zelenski că nu a acceptat propunerile Franţei şi ale SUA de la finalul anului 2022 şi din vara lui 2023, pentru un acord de încetare a focului?
-
Incendiile din California pun sub semnul întrebării organizarea Jocurilor Olimpice din 2028 la LA
"Inegalitatea de avere este mult mai mare decât inegalitatea veniturilor", a declarat pentru DW Jose Ignacio Conde-Ruiz, director adjunct al fundaţiei private de cercetare economică FEDEA. El consideră că acest lucru este îngrijorător.
Potrivit datelor Centrului de Politică Economică din Spania (EsadeEcPol), venitul familiei are un impact atât de mare încât copiii celor mai bogaţi 10% din populaţie obţin la vârsta adultă un venit mediu anual de aproape 30.000 de euro de persoană. În schimb, copiii celor mai săraci 10% au un venit mediu anual de puţin sub 17 000 de euro şi foarte puţini reuşesc să urce pe scara socială pentru a creşte acest venit.
"Avem o inegalitate uriaşă a bogăţiei care se transmite din generaţie în generaţie", a declarat pentru DW directorul EsadeEcPol, Jorge Galindo.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO