- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (24.11.2015, 21:03)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dean Thompson, la Gala ZF: România are potenţial de afaceri, trebuie să investească în infrastructură şi în educaţie
România are potenţial mare de afaceri şi investiţii, dar sunt necesare investiţii suplimentare în infrastructură şi în educaţie, a declarat, la Gala ZF, Dean Thompson, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, pledând pentru reducerea birocraţiei şi pentru un mediu antreprenorial stabil.
Urmărește
287 afișări
Dean Thompson, la Gala ZF: România are potenţial de afaceri, trebuie să investească în infrastructură şi în educaţie (Imagine: Marian Ilie/ Arhiva Mediafax Foto)
Prezent la Gala Ziarului Financiar, Dean Thompson i-a salutat în limba română pe cei prezenţi şi a mulţumit pentru invitaţie, prezentând scuze că va trebui să rostească discursul în limba engleză.
"România are un mare potenţial de a transforma antreprenoriatul şi noile tipuri de afaceri în surse esenţiale de creştere economică. Dar oamenii de afaceri nu pot face acest lucru de unii singuri. Cei americani nu au făcut-o singuri. Preşedintele Barack Obama le-a spus o dată antreprenorilor: «dacă aţi avut succes, nu aţi ajuns aici de unii singuri; când avem succes este datorită iniţiativelor individuale, dar şi pentru că facem lucrurile împreună». Se referea la rolul-cheie al Administraţiei americane în furnizarea infrastructurii şi educaţiei, pentru a le permite companiilor şi indivizilor să asume riscuri. După al II-lea Război Mondial, Administraţia SUA a investit masiv atât în infrastructură concretă - şosele, poduri, autostrăzi - dar şi în cercetarea tehnologică - în Internet, în sisteme de poziţionare globală (GPS). Datorită acestor investiţii, Administraţia SUA a deschis drumul pentru inovaţii precum emailul, Google, iPhone, Facebook sau Uber", a declarat Dean Thompson, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Guvernul lasă educația în urmă. Ce se întâmplă cu legile educației
-
Ucraina foloseşte inteligenţa artificială în război. Milioane de ore de imagini video pentru antrenarea AI
-
Surse: Orban cere UE să-l aştepte pe Trump înainte de a extinde sancţiunile care vizează Rusia
-
Antreprenorii din HoReCa şi agentiile de turism cer Guvernului să renunte la planul de a elimina tichetele de vacantă, măsură ce ar duce la scăderea cu 30-40% a veniturilor din turism şi ar impacta negativ o serie de industrii conexe
"Aplaud România pentru măsurile luate în sensul îmbunătăţirii climatului de investiţii. Potrivit raportului Băncii Mondiale referitor la facilitarea investiţiilor, deschiderea unei afaceri în România necesită opt zile şi cinci proceduri în anul 2015, spre deosebire de zece zile şi şase proceduri în 2013", a notat oficialul american.
"Cu toate acestea, investiţiile în educaţie rămân încă la un nivel scăzut. Laud decizia ministrului Educaţiei în exerciţiu de a suplimenta bugetul destinat educaţiei de la 4% din PIB în 2015 la 4,5% din PIB în 2016. Totuşi, bugetul încă este cu mult sub media de 5,4% din PIB alocată educaţiei la nivelul Uniunii Europene. Aş vrea să evidenţiez importanţa educaţiei prin repetarea unui proverb citat de cel mai recent antreprenor al lunii: "Dacă vrei un an de prosperitate, cultivă grâu. Dacă vrei zece ani de prosperitate, plantează copaci. Dacă vrei o sută de ani de prosperitate, educă oameni", a continuat diplomatul american.
"Antreprenoriatul poate conduce România spre prosperitate. Dar antreprenoriatul este un efort riscant, iar eşecul este un rezultat foarte probabil, nu există garanţia succesului. Riscurile şi recompensele merg împreună; cu toate acestea, există modalităţi care facilitează efectele unui eşec. O educaţie solidă este cea mai bună plasă de salvare pentru antreprenoriat, fiind esenţială pentru oferirea competenţelor de care oamenii au nevoie într-o economie de piaţă. Investiţiile în educaţie sunt investiţii în antreprenoriat şi invers; investiţiile în educaţie sunt investiţii în inovare şi în creştere economică. Educaţia trebuie să fie mai mult decât învăţare pasivă; tinerii trebuie învăţaţi să rezolve probleme, să aibă gândire critică şi să asume riscuri", a subliniat Dean Thompson.
"Prin introducerea gândirii critice în curriculumul şcolar, România poate construi în continuare pe o fundaţie care este deja solidă în domeniile matematicii, altor ştiinţe şi tehnologiei. Nivelul educaţiei nu este întodeauna esenţial în antreprenoriat - atât Bill Gates, cât şi Mark Zuckerberg au abandonat colegiile pentru a crea companii care au schimbat paradigmele -, dar accentul timpuriu pe gândirea creativă şi încrederea oferită de o bază academică solidă facilitează asumarea riscurilor. Un om de afaceri cu educaţie solidă se poate baza mereu pe capacităţile proprii în vremuri complicate", a apreciat Dean Thompson.
"Mai important decât investiţiile în infrastructură şi decât educaţia este rolul instituţiilor guvernamentale în crearea unui mediu stabil, previzibil şi transparent pentru construirea viitoarelor afaceri. Oamenii nu vor asuma riscuri (iar băncile nu vor acorda credite) dacă nu se asigură că regulile jocului nu se vor schimba peste noapte, dacă nu vor şti că o investiţie făcută astăzi va avea timp să crească şi să prospere. Prin simplificarea procesului birocratic, România va multiplica nu doar numărul noilor proiecte de afaceri, ci şi numărul afacerilor de succes", a subliniat diplomatul american.
Dean Thompson a fost invitatul special al Galei ZF, evenimentul fanion al publicaţiei, care sărbătoreşte 17 ani de la lansare. Tema ediţiei din 2015 a Galei ZF este "ZFuture - mereu tânăr şi antreprenor".
"ZFuture – mereu tânăr şi antreprenor" este demersul prin care ZF susţine o nouă generaţie de antreprenori români care trebuie să ducă business-ul românesc înainte, aşa cum predecesorii lor, acum 17 ani, s-au lansat în afaceri fără să ştie unde vor ajunge.
Citește pe alephnews.ro: Trump amenință UE cu un război comercial, dacă nu cumpără petrol și gaze: „It is TARIFFS all the way”
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Diplomația Statelor Unite revine în Siria: Prima vizită americană oficială la Damasc după mai bine de un deceniu
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Pensii mărite la 3.920 de lei, începând cu 1 ianuarie 2025, pentru această categorie de pensionari din România
CANCAN.RO
Un român și-a transformat DACIA 1300 într-o mașină a viitorului. L-a costat o avere dar și-a văzut visul împlinit. Ce performanțe are acum
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe