- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (26.05.2014, 22:12)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Deficit bugetar de 0,28% din PIB după patru luni. Cheltuielile au scăzut cu 4%
Execuţia bugetară s-a încheiat după patru luni cu un deficit de aproape 2 miliarde de lei, reprezentând 0,28% din PIB, în urcare de la 0,14% din PIB la finele lunii martie şi în scădere de la 1,19% din PIB în perioada similară din 2013.
Urmărește
216 afișări
Deficit bugetar de 0,28% din PIB după patru luni; cheltuielile au scăzut cu 4%
Veniturile bugetului general consolidat au totalizat 67,85 miliarde de lei în primele patru luni şi reprezintă 10,2% din PIB. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, veniturile au fost mai mari cu 4,4% în termeni nominali, potrivit datelor prezentate de Ministerul Finanţelor.
Creşteri faţă de primele patru luni din 2013 au fost înregistrate la încasările din accize (+1 miliard de lei), impozitul de profit (+647,8 milioane de lei), contribuţiile de asigurări sociale (+582,4 milioane de lei) şi TVA (+428,6 milioane de lei).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
La nivelul administraţiilor locale s-au înregistrat, de asemenea, creşteri faţă de anul precedent la impozite şi taxe pe proprietate, cu 5,6%, taxe pe utilizarea bunurilor - 4,1% şi venituri nefiscale - 4,5%.
Cheltuielile bugetului general consolidat, în sumă de 69,73 miliarde lei, au scăzut în termeni nominali cu 3,8% faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, respectiv cu 1 punct procentual ca pondere în PIB.
Cheltuielile de personal au scăzut cu 4,4%m ca urmare a faptului că în luna aprilie 2013 au fost acordate plăţi anticipate aferente lunii aprilie pentru unele categorii de salariaţi din sectorul public care ar fi trebuit platite în luna mai, dar ca urmare a sărbătorilor pascale au fost acordate în avans.
Cheltuielile cu bunuri şi servicii au urcat cu 7,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, creşterea înregistrându-se la fondul naţional de asigurări sociale de sănătate datorită plăţii arieratelor către furnizorii de medicamente.
Cheltuielile cu dobânzile s-au redus cu 3,1%, ca urmare a scăderii randamentelor la licitaţiile emisiunilor de obligaţiuni de tip benchmark.
Cheltuielile pentru investiţii, care includ cheltuielile de capital, precum şi cele aferente programelor de dezvoltare finanţate din surse interne şi externe, au fost de 5,9 miliarde lei, respectiv 0,9% din PIB.
România s-a angajat prin acordurile cu instituţiile financiare internaţionale ca deficitul bugetar din acest an să nu treacă de 2,2% din PIB.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe