- Home
- Economic
- (26.08.2020, 16:39)
- Teona Tomoiaga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Deficitul bugetar la şapte luni a ajuns la 4,7% din PIB, aproape triplu faţă de perioada anului trecut
- Deficitul bugetar la şapte luni a crescut la peste 49 miliarde lei
- În aceeaşi perioadă din 2019, deficitul era de doar 18,14 miliarde lei
- S-a cheltuit 2,55% din PIB pentru combaterea crizei Covid
Urmărește
360 afișări
România a ajuns la un deficit bugetar de 4,7% din PIB (49,86 miliarde lei), după primele şapte luni ale anului. Aproape triplu faţă de aceeaşi perioadă din 2019, când deficitul era de doar 1,75% din PIB (18,14 miliarde de lei). Iar în iunie anul acesta, deficitul se situa la 4,17% din PIB (45,17 miliarde lei). Potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice, sume de 2,55% din PIB (27,01 miliarde lei) s-au cheltuit pe facilităţi fiscale, investiţii şi cheltuieli excepţionale pentru combaterea crizei Covid-19.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Războiul din Ucraina, ziua 1006. Rusia se pregăteşte să pătrundă în sudul regiunii Doneţk, afirmă armata ucraineană / Consilierul pentru securitate al lui Trump cere încetarea escaladării în Ucraina
-
Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia
-
Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"
Din martie, Guvernul înregistrează deficite ridicate:
- Deficit martie: 10 miliarde de lei
- Deficit aprilie: 8,8 miliarde de lei
- Deficit mai: 12 miliarde de lei
- Deficit iunie: 6,33 miliarde de lei
Obligaţii fiscale de 12,5 miliarde lei au fost amânate pentru agenţii economici pe perioada crizei. Cheltuielile de investiţii au crescut cu 4,61 miliarde lei faţă de anul trecut. Plăţile cu caracter excepţional se ridică la suma de 6,56 miliarde lei.
„E normal ca până la sfârşitul anului să ne ducem undeva către 8%, poate şi 9%”, consideră Dragoş Cabat, analist economic. „Atât dublarea alocaţiilor, cât şi majorarea pensiilor – măsuri necesare ca să ajungem şi noi la un nivel de trai apropiat de ţările din UE, dar toate aceste cheltuieli venite într-un an de criză trebuie finanţate de undeva.”
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ea este soția lui Călin Georgescu! Cristela are propriile afaceri și face bani într-un domeniu inedit
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe