- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (12.03.2018, 09:27)
- Dan Straut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Deficitul comercial a crescut în ianuarie la 775 de milioane de euro
Decalajul dintre importuri şi exporturi - deficitul balanţei comerciale - în luna ianuarie 2018 a fost de 775 de milioane de euro, mai mare cu 169,8 milioane de euro decât cel din ianuarie 2017, arată datele comunicate luni de Institutul Naţional de Statistică - INS.
Urmărește
472 afișări
Deficitul comercial a crescut în ianuarie la 775 de milioane de euro
În luna ianuarie 2018, exporturile au însumat 5,42 miliarde de euro, în creştere cu 15,9% faţă de ianuarie 2017, iar importurile au însumat 6,19 miliarde de euro, în creştere cu 17,3% faţă de ianuarie 2017.
Faţă de luna decembrie 2017, exporturile din luna ianuarie 2018 au crescut cu 20,7%, iar importurile au crescut cu 1,5%.
Potrivit INS, valoarea schimburilor intracomunitare (intra-UE28) de bunuri în luna ianuarie 2018 a fost de 4,14 miliarde de euro la expedieri şi de 4,58 miliarde de euro la introduceri, reprezentând 76,5% din total exporturi şi 74,1% din total importuri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Valoarea schimburilor extracomunitare (extra-UE28) de bunuri în luna ianuarie 2018 a fost de 1,27 miliarde de euro la exporturi şi de 1,60 miliarde de euro la importuri, reprezentând 23,5% din total exporturi şi 25,9% din total importuri.
În luna ianuarie 2018, ponderi importante în structura exporturilor şi importurilor sunt deţinute de grupele de produse: maşini şi echipamente de transport (48,6% la export şi 37% la import) şi alte produse manufacturate (32% la export şi, respectiv, 30,5% la import), mai arată datele INS.
În terminologia statisticienilor, soldul balanţei comerciale exporturi/importuri se calculează pe baza valorii exportului şi a importului, ca diferenţă între acestea. Soldul negativ al balanţei comerciale se numeşte deficit, iar cel pozitiv se numeşte excedent.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:10
-
astăzi, 11:01
WhatsApp introduce o funcţie de transcriere a mesajelor vocale