- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Deficitul contului curent al balanţei de plăţi a crescut la două luni cu 64,3%
Deficitul contului curent al balanţei de plăţi a crescut în perioada ianuarie-februarie cu 64,3% faţă de primele două luni din 2009, la 754 milioane euro, în principal ca urmare a reducerii soldului balanţei tranferurilor curente cu 68,5%, potrivit datelor publicate, marţi, de BNR.
Deficitul contului curent al balanţei de plăţi a crescut la două luni cu 64,3% (Imagine: Mediafax Foto)
Soldul balanţei transferurilor curente a scăzut de la 989 de milioane euro în ianuarie - februarie 2009 la 312 milioane de euro în primele două luni din acest an.
Deficitul contului curent al balanţei de plăţi a scăzut pe parcursul anului trecut. Astfel, la nivelul anului trecut deficitul de cont curent s-a redus cu 68,7%, la 5,05 miliarde de euro, după ce în 2008 a înregistrat o creştere de 1,2%, la 16,877 miliarde de euro.
Servicile au avut în primele două luni o contribuţie negativă de 138 de milioane de euro, deşi în perioada similară din 2009 au sprijinit reducerea dezechilibrului cu 3 milioane de euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Totodată, deficitul balanţei veniturilor a crescut în ianuarie-februarie cu 10,2%, de la 323 milioane euro la 356 milioane euro.
Deficitul contului curent în perioada ianuarie-februarie a fost finanţat în proporţie de 61,8% prin investiţii directe ale nerezidenţilor în România, care au însumat 466 milioane euro (comparativ cu 1326 milioane euro în perioada similară din 2009), acestea fiind în totalitate de natura participaţiilor la capital.
Totalul datoriei externe a României se situa la finele lunii februarie la 82,35 miliarde de euro, în urcare cu 2,85% comparativ cu sfârşitul anului trecut.
Astfel, datoria externă pe termen mediu şi lung a fost la 28 februarie de 67,737 miliarde euro (82,3% din total datorie externă), în creştere cu 3,5% faţă de finele anului 2009.
Datoria externă pe termen scurt se situa după primele două luni la 14,6 miliarde euro (17,7% din total datorie externă), înregistrând aproximativ acelaşi nivel ca la sfârşitul anului trecut.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO