- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Deficitul de cont curent a urcat cu 30,3% în primele zece luni, la 4,94 miliarde euro
Deficitul contului curent al balanţei de plăţi a crescut în primele zece luni cu 30,3% faţă de perioada similară a anului trecut, la 4,939 miliarde de euro, influenţa determinantă având-o balanţa transferurilor curente, care a consemnat un sold mai mic cu 31,% faţă de ianuarie-octombrie 2009.
Deficitul de cont curent a urcat cu 30,3% în primele zece luni, la 4,94 miliarde euro (Imagine: Mediafax Foto)
Soldul balanţei transferurilor curente a scăzut de la 3,57 miliarde euro în ianuarie-octombrie anul trecut la 2,44 miliarde euro în perioada similară din 2010, potrivit datelor publicate marţi de Banca Naţională a României (BNR).
Deficitul balanţei comerciale a crescut cu 15% în primele zece luni, la 4,78 miliarde de euro, potrivit datelor BNR.
Serviciile au avut în primele zece luni o contribuţie negativă de 597 milioane euro, de 3,6 ori mai mare decât nivelul de 166 milioane euro înregistrat în perioada similară din 2009, determinată în principal de sectorul turism - călătorii (-270 milioane euro).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Prințesa Kate împlinește astăzi 43 de ani. „Pentru cea mai incredibilă soție și mamă. Puterea de care ai dat dovadă în ultimul an a fost remarcabilă”
-
Ce spune ministrul Sănătăţii despre virusul HMPV: Infecţiile sunt în limite aşteptate, nu este nimic neobişnuit în China
-
Metapneumovirus uman depistat la Oradea. Tulpina a fost expediată către Institutul Cantacuzino pentru analize suplimentare
-
Vreme severă în România. Vânt puternic şi viscol la munte, cod galben în jumătate de ţară
Totodată, deficitul balanţei veniturilor a crescut cu aproape 28% faţă de perioada ianuarie - octombrie 2009, de la 1,56 miliarde euro la peste 2 miliarde euro.
Deficitul contului curent din primele zece luni a fost finanţat în proporţie de 43,4% prin investiţii directe ale nerezidenţilor în România, care au însumat 2,14 miliarde euro.
Datoria externă pe termen mediu şi lung a fost la finele lunii octombrie de 71,33 miliarde euro (79,8% din total datorie externă), în creştere cu 8,4% faţă de 31 decembrie 2009.
România avea la sfârşitul lunii octombrie o datorie externă pe termen scurt de 18,04 miliarde de euro (20,2% din total datorie externă), mai mare cu 17,1% comparativ cu finele anului trecut.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO