Deloitte: "Au crescut vânzările de dispozitive medicale portabile inteligente, în contextul COVID"

Piaţa dispozitivelor medicale portabile inteligente, care era deja mare la nivel global, se extinde rapid, urmând ca 320 de milioane de dispozitive medicale şi de monitorizare a sănătăţii să fie vândute la nivel mondial în 2022, număr care ar putea ajunge la 440 de milioane de unităţi până în 2024.

Urmărește
206 afișări
Imaginea articolului Deloitte: "Au crescut vânzările de dispozitive medicale portabile inteligente, în contextul COVID"

Deloitte: "Au crescut vânzările de dispozitive medicale portabile inteligente, în contextul COVID"

Potrivit raportului Deloitte TMT Predictions 2022, ceasurile inteligente se bucură de o creştere rapidă a gradului de adopţie, consumatorii folosindu-le nu numai pentru monitorizarea paşilor zilnici (59%), a antrenamentelor sau performanţelor sportive (42%) şi a sănătăţii inimii (37%), ci şi pentru identificarea posibilelor simptome de COVID-19 (11%), cu ajutorul unor funcţionalităţi precum alertele în cazul saturaţiei scăzute de oxigen - un simptom care poate pune viaţa în pericol şi care este greu de detectat fără un dispozitiv specializat.

Raportul Deloitte estimează, de asemenea, că piaţa jocurilor video va ajunge la 900 de milioane de console în 2022, generând venituri de 81 de miliarde de dolari, în creştere cu 10% faţă de 2021 şi substanţial mai mari faţă de veniturile generate de utilizatorii de jocuri pe mobil şi pe calculator. Raportul mai estimează că vânzările de software pentru console vor continua să crească, ajungând la aproape 70 de miliarde de dolari până în 2025.

Criza semiconductoarelor, apărută pe fondul creşterii semnificative a cererii în contextul transformării digitale accelerate de pandemie, se va extinde în 2022, subliniază raportul, şi abia peste 24 de luni situaţia anumitor componente va începe să se redreseze. Cu toate acestea, deficitul va fi mai puţin sever decât în 2021 şi nu va afecta toate categoriile de cipuri. În acest context, investiţiile în semiconductoare realizate de fondurile cu capital de risc iau amploare şi vor răspunde cererii de noi tipuri de cipuri, raportul estimând că în 2022 se vor înregistra la nivel global investiţii de peste şase miliarde de dolari în companii care produc semiconductoare.

„Pandemia a generat oportunităţi pentru industria de tehnologie, media şi telecomunicaţii, prin crearea unui context care a dus la creşterea interesului din partea consumatorilor şi la apariţia unor nişe noi de piaţă, dar a şi intensificat competiţia în rândul jucătorilor, precum cei care oferă servicii de streaming video. Şi în România vedem oportunităţi, cum ar fi accesul la capital suplimentar, aspect care va continua să accelereze adoptarea tehnologiei pentru a depăşi provocările generate de criza sanitară. O astfel de iniţiativă este şi Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care prevede investiţii în valoare de 500 de milioane de euro în dezvoltarea microelectronicii. Într-o primă fază, este vorba de proiecte care vizează procesoare cu consum redus de energie şi cipuri semiconductoare, o iniţiativă care ar putea contribui la soluţionarea deficitului înregistrat la nivel mondial în acest sector”, a declarat Andrei Ionescu, Partener coordonator, Consultanţă şi Managementul Riscului, Deloitte România.

În ceea ce priveşte serviciile de streaming video, raportul estimează că, în 2022, cel puţin 150 de milioane de abonamente vor fi anulate la nivel mondial, care corespund unei rate de reziliere de până la 30%. În Europa, la jumătatea anului 2021, rata de reziliere a variat între 7% şi 23%. Dar, în 2022, piaţa europeană va deveni mai competitivă, ceea ce va duce la creşterea ratei de reziliere, deşi aceasta este de aşteptat să se menţină sub 25%.

Panourile solare plutitoare (floatovoltaics), construite pe lacuri naturale şi de acumulare, au devenit viabile din punct de vedere comercial . Capacitatea instalată agregată a acestora va atinge un vârf de 5,2 gigawaţi la nivel global până la sfârşitul anului 2022, subliniază raportul Deloitte TMT Predictions 2022, ca urmare a unor investiţii de 4-5 miliarde de dolari, înregistrate în principal în Asia. Fotovoltaicele plutitoare ar putea, de asemenea, să câştige teren în Europa, unde politicile care încurajează utilizarea de surse regenerabile de energie, cum ar fi „Fit for 55”, angajamentul UE de a reduce emisiile cu 55% până în 2030, ar putea accelera folosirea de astfel de noi tehnologii.

Vânzările de dispozitive Wi-Fi 6, cea mai recentă iteraţie a reţelei Wi-Fi, le vor depăşi semnificativ pe cele de dispozitive 5G, tendinţă care va continua în următorii câţiva ani, cu vânzări estimate la cel puţin 2,5 miliarde de dispozitive Wi-Fi 6 în 2022, faţă de aproximativ 1,5 miliarde de dispozitive 5G. Cu toate acestea, companiile se pregătesc pentru folosirea ambelor soluţii în paralel, 98% dintre acestea aşteptând-se să folosească ambele tehnologii în următorii trei ani. Raportul Deloitte TMT Predictions 2022 evidenţiază faptul că soluţiile wireless avansate reprezintă o prioritate strategică pentru companii, opt din zece organizaţii estimând ca aceste tehnologii le vor transforma profund până în 2023, de la modul în care operează, dezvoltă noi produse şi interacţionează cu clienţii, până la modelul de business. Companiile consideră deja Wi-Fi 6 şi 5G ca fiind cele mai importante tehnologii wireless, 65% dintre acestea aşteptându-se ca Wi-Fi 6 să se regăsească în primele trei cele mai importante tehnologii până în 2030, în timp ce 76% susţin că şi 5G va fi în top trei soluţii prioritare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici