- Home
- Economic
- WASHINGTON, (11.10.2013, 19:18)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Departamentul de Justiţie din SUA anchetează manipularea pieţei valutare
Departamentul de Justiţie din Statele Unite a deschis o investigaţie penală referitoare la posibila manipulare a pieţei valutare mondiale, unde zilnic au loc, în medie, tranzacţii în valoare de 5.300 de miliarde de dolari, a declarat vineri o sursă apropiată situaţiei, transmite Bloomberg.
Urmărește
210 afișări
Departamentul de Justiţie din SUA anchetează manipularea pieţei valutare (Imagine: Mediafax Foto)
FBI, care cercetează şi manipularea dobânzilor prin intermediul dobânzii interbancare londoneze LIBOR, se află în faza de început a anchetei referitoare la piaţa valutară, a spus sursa, citată de Bloomberg.
Autoritatea pentru Conduită Financiară din Marea Britanie a anunţat încă din luna iunie că investighează o posibilă influenţare a ratelor de schimb valutar.
Bloomberg a relatat în luna iunie că există acuzaţii potrivit cărora dealerii unor bănci au făcut schimb de informaţii prin mesaje instant şi s-au folosit de ordinele date de clienţi pentru a influenţa cursurile de schimb.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Autorităţile de reglementare anchetează posibile abuzuri asupra preţurilor de referinţă folosite pe pieţe, de la cele pentru petrol şi până la dobânzi, comise de companii care joacă un rol major în stabilirea acestora.
Săptămâna trecută, autorităţile de reglementare din Elveţia au anunţat o colaborare strânsă cu omologi din alte ţări, întrucât este posibil să fie implicate bănci din întreaga lume.
Sursa apropiată de investigaţia din SUA nu a spus care bănci ar putea fi verificate. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Justiţie a refuzat să comenteze.
Anchetele legate de manipularea LIBOR au dus deja la amenzi în valoare cumulată de circa 2,6 miliarde de dolari, aplicate unor patru instituţii de credit, între care UBS, cea mai mare bancă din Elveţia.
La începutul acestei săptămâni, autorităţile europene antitrust au anunţat că investighează posibila manipulare a cursurilor valutare în industria financiară. O anchetă similară are loc şi în Elveţia.
Comisia pentru tranzacţii cu contracte futures pentru mărfuri din Statele Unite analizează la rândul ei posibila manipulare a pieţei valutare, a declarat o a doua sursă.
În Marea Britanie, autorităţile de reglementare au cerut informaţii de la patru bănci, intre care Deutsche Bank şi Citigroup, a afirmat în iunie o persoană apropiată situaţiei.
Royal Bank of Scotland a predat autorităţilor înregistrări ale unor mesaje instant, după ce a constatat că un fost trader ar fi comunicat incorect cu omologi de la alte instituţii financiare, au arătat două surse.
RBS, Deutsche Bank şi Citigroup sunt printre băncile care verifică email-urile, mesajele şi istoricul convorbirilor telefonice ale angajaţilor în domeniul valutar, pentru dovezi privind posibila manipulare a cotaţiilor.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe