Depunerea ofertelor pentru intermedierea listării Romgaz a fost amânată până pentru 16 ianuarie

Ministerul Economiei a amânat cu aproape două săptămâni, pentru 16 ianuarie, termenul până la care brokerii pot depune oferte pentru intermedierea vânzării a 15% din acţiunile Romgaz în vederea listării pe bursă, la solicitarea posibililor intermediari.

Urmărește
169 afișări
Imaginea articolului Depunerea ofertelor pentru intermedierea listării Romgaz a fost amânată până pentru 16 ianuarie

Depunerea ofertelor pentru intermedierea listării Romgaz a fost amânată până pentru 16 ianuarie

Termenul iniţial era stabilit pentru joi, 29 decembrie.

"Am avut marţi o întâlnire cu ei (cu potenţialii intermediari - n.r.) şi toţi au cerut să amânăm cu câteva zile termenul de depunere. Toţi cei care au cumpărat caietul de sarcini au cerut amânarea. Nu este una mare, de luni, ci doar de câteva zile. Ei au avut nişte propuneri de modificare a caietului de sarcini, pe care le-am luat în calcul şi urmează să le introducem în prospect, chestiuni care să ducă la finalizarea cu succes a tranzacţiei. Spre exemplu, vor ca Romgaz să contrasemneze prospectul, cum este şi în practica internaţională, pentru a nu crea suspiciuni cumpărătorilor că informaţiile nu ar fi corecte", a declarat pentru MEDIAFAX Florin-Laurenţiu Vlădan, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI).

Astfel, ofertele vor putea fi depuse până la 16 ianuarie, ora 10.00, la sediul OPSPI, iar deschiderea acestora se va realiza la ora 11:00, se arată într-un anunţ al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI).

Şeful OPSPI, Florin-Laurenţiu Vlădan, spunea la mijlocul lunii decembrie că oferta ar putea fi lansată în iunie sau în luna septembrie 2012.

Potrivit scrisorii de intenţie convenită de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional la ultimele negocieri, din toamna acestui an, procedurile de listare pe Bursă a Romgaz vor fi încheiate până la sfârşitul lunii iunie a anului viitor.

Oferta de vânzare de la Romgaz va fi cea mai mare din istoria BVB de până acum, analiştii considerând că statul ar putea încasa 300 milioane euro pentru acţiunile pe care vrea să le vândă.

Acţiunile ar urma să fie cedate din actuala participaţie a statului. Ministerul Economiei controlează, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, un pachet de 85% din acţiunile Romgaz, iar Fondul Proprietatea (FP) are 15% din titluri.

Romgaz are un capital social de 383 milioane lei, divizat în 38,3 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 10 lei.

Guvernul s-a angajat faţă de Fondul Monetar Internaţional să vândă acţiuni reprezentând 15% din Romgaz, Transelectrica, Transgaz, câte cel puţin 10% din Hidroelectrica şi Nuclearelectrica, 10% din OMV Petrom, o participaţie de 20% din CFR Marfă şi până la 20% din Tarom.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici