Deschiderea Sun Plaza, amânată din nou

Deschiderea centrului comercial Sun Plaza, programată pentru luna octombrie, a fost amânată din nou, pentru primăvara anului viitor, potrivit unui raport financiar al Sparkassen Immobilien, care dezvoltă în parteneriat cu firma EMCT proiectul din Bucureşti, investiţie de 200 milioane de euro.

Urmărește
138 afișări
Imaginea articolului Deschiderea Sun Plaza, amânată din nou

Deschiderea Sun Plaza, amânată din nou (Imagine: www.sunplaza.ro)

"Investiţia totală este în jur de 200 milioane de euro, finalizarea spaţiilor de retail este programată pentru sfârşitul anului 2009, iar deschiderea este prevăzută pentru primăvara anului 2010. Peste 85% din spaţii sunt preînchiriate", se arată în raportul semestrial al investitorului austriac.

Cei doi parteneri au anunţat în luna mai că centrul comercial va fi inaugurat în octombrie. Iniţial, lucrările urmau să fie finalizate în 2008.

În aceste condiţii, până la sfârşitul anului va fi finalizat în Bucureşti doar centrul comercial AFI Palace Cotroceni Mega Mall, din bulevardul Timişoara, cu o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 76.000 de metri pătraţi. Centrul, a cărui deschidere este programată pentru luna septembie, este dezvoltat de AFI Europe.

Proiectul Sun Plaza, din sudul Capitalei, la intersecţia şoselelor Calea Văcăreşti, Olteniţei, Berceni şi Vasile Niţ, va avea o suprafaţă construită de 210.000 metri pătraţi, care va cuprinde, printre altele, 80.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale şi o clădire de birouri clasa A, cu o suprafaţă închiriabilă de 8.300 de metri pătraţi.

Totodată, Sun Plaza va asigura 2.000 de locuri de parcare şi va avea o conexiune cu staţia de metrou Piaţa Sudului, printr-un pasaj subteran.

Printre retailerii prezenţi în cadrul centrului comercial se numără hypermarketul Cora, cu 23.000 metri pătraţi suprafaţă construită, Baumax, care îşi deschide pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi prima unitate din Bucureşti, Mobexpert, cu un magazin de 10.300 metri pătraţi, şi lanţul de electrocasnice Flanco, cu 2.500 metri pătraţi.

Clădirea de birouri va fi finalizată într-o perioadă de 6-7 luni după inaugurarea centrului comercial.

Sparkassen Immobilien, parte a grupului austriac Erste Bank, mai deţine două terenuri în România, dintre care unul în zona Griviţa din Bucureşti, unde intenţionează să construiască spaţii de birouri şi un hotel de patru stele de 17.000 metri pătraţi. Al doilea teren se află în Jilava, lângă Bucureşti, unde compania ar putea dezvolta un centru comercial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici