- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (27.03.2013, 10:59)
- Raluca Ghinea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Deţinătorii de carduri MasterCard vor putea efectua plăţi mobile de pe smartphone-uri. Cum funcţionează aplicaţia necesară
Posesorii de carduri MasterCard vor putea efectua plăţi mobile pe smartphone-uri (telefoane inteligente) cu ajutorul unei aplicaţii gratuite, care necesită definirea unui cod PIN pentru mobil, şi vor putea plăti facturile, produsele şi serviciile achiziţionate de la comercianţi.
Urmărește
1621 afișări
Deţinătorii de carduri MasterCard vor putea efectua plăţi mobile de pe smartphone-uri. Cum funcţionează aplicaţia necesară (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
MasterCard şi procesatorul de plăţi Netopia au lansat miercuri aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile, disponibilă pentru telefoane smart pe IOS şi Android, ulterior urmând să fie adăugate şi alte platforme, au anunţat, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii celor două companii.
Aplicaţia poate fi descărcată gratuit în Google Play şi App Store, iar utilizatorii vor putea efectua plăţi de facturi, pentru reîncărcarea cartelelor preplătite sau pentru achiziţia de produse şi servicii furnizate de comercianţii parteneri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
"mobilPay MasterCard Mobile este prima aplicaţie de plăţi mobile remote din România cu ajutorul căreia clienţii posesori de carduri MasterCard pot plăti cu telefonul pentru produse şi servicii prezentate de comercianţii parteneri. Esenţa modelului MasterCard Mobile este asigurarea unui cadru reglementat pentru plăţi mobile sigure pentru consumatori şi comercianţi, în condiţii de interoperabilitate", a declarat Gabriel Ghiţă, Business Development Manager CEE, MasterCard Europe.
Pentru început, aplicaţia va permite plata facturilor emise de Orange România şi reîncărcarea cartelelor preplătite ale operatorilor principali de telefonie mobilă.
"Nu ne axăm pe atragerea de comercianţi în aplicaţie, ci pe realizarea de plăţi. Dacă în următorul an vom atinge şi 5% din utilizatorii de smartphone-uri este foarte bine", a declarat directorul executiv al Netopia mobilPay, Antonio Eram.
Potrivit unor date prezentate de Ghiţă, penetrarea smartphone-urilor în totalul telefoanelor mobile este de 15%, înregistrând o creştere de circa 40% pe an. Pe piaţă există un potenţial de 1-1,5 milioane de utilizatori de telefoane inteligente cu sistem de operare Android şi IOS.
După descărcarea aplicaţiei, utilizatorii trebuie să se înregistreze cu date personale precum nume, prenume, adresă de e-mail şi număr de telefon. Accesul în aplicaţie este securizat printr-un cod mobile PIN format din şase cifre, definit iniţial de utilizator şi solicitat de fiecare dată când acesta deschide aplicaţia. Clienţii pot face plăţi cu orice card MasterCard, iar înregistrarea cardurilor este necesară o singură dată.
"Vom asista la un proces prin care, treptat, telefonul mobil va lua locul portofelului. Românii vor putea să cumpere din ce în ce mai multe produse şi să-şi achite facturile de oriunde şi în cel mai simplu mod posibil, printr-o singură aplicaţie, de pe telefon", a spus la rândul său directorul executiv al Netopia mobilPay, Antonio Eram.
El a precizat, răspunzând la o întrebare, că în viitorul apropiat vor fi acceptate şi alte branduri de carduri, pe lângă MasterCard.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace