- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Deutsche Bahn şi-a spionat angajaţii
Compania naţională germană de transport feroviar, Deutsche Bahn, şi-a spionat în ultimii ani peste 1.000 de angajaţi, mulţi dintre aceştia aflaţi la conducerea firmei, operaţiune care încalcă legislaţia germană, relatează Der Spiegel în ediţia electronică.
Deutsche Bahn şi-a spionat angajaţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Potrivit unui reportaj de investigaţie, publicat de săptămânalul Stern, Deutsche Bahn a spionat atât membri din conducerea companiei, cât şi pe soţiile acestora, potrivit unor documente interne ale companiei citate de săptămânal. Deşi admite că aceasta ar putea fi o încălcare a legii, Deutsche Bahn susţine că în acest fel a încercat să obţină informaţii cu privire la corupţia din interiorul companiei.
Compania a dat, marţi, publicităţii o declaraţie, potrivit căreia departamentul de audit a demarat o anchetă pe baza unor dovezi ale unei posibile încălcări a politicii anticorupţie a companiei. Concluziile anchetei nu au fost încă prezentate, iar până în prezent nu există indicii potrivit cărora angajaţii Detsche Bahn ar fi implicaţi în activităţi ilgale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Războiul din Ucraina. Zelenski: Forţele ruse şi nord-coreene au suferit pierderi importante în luptele din sudul regiunii ruse Kursk
-
ZF: Cât de mult s-au mai restructurat băncile în anul 2024?
-
Ion Cristoiu: Sindromul Tergiversării la Români
Deutsche Bahn ar fi angajat pentru a desfăşura aceste activităţi compania privată de investigaţii Network Deutschland GmbH, contractată şi de Deutsche Telekom, criticată, la rândul ei, în ultimii ani pentru că şi-a spionat angajaţii, dar şi pe jurnalişti. Stern menţionează că Deutsche Bahn a folosit ultima dată serviciile acesteia în 2007.
Potrivit Stern, documente aparţinând companiei arată că aceasta a contractat serviciile celor de la Network Deutschland, în 2003, pentru a afla dacă directorii căilor ferate naţionale şi soţiile acestora sunt implicaţi în activităţi ilegale. Deutsche Bahn a furnizat companiei de investigaţii un CD-ROM care conţinea datele personale a 774 de membri din conducerea companiei, cu numele, adresele şi numerele lor de telefon. Compania a mai furnizat numele şi numerele de telefon a 500 de soţi şi soţii ai angajaţilor, informaţii adunate de la centrele de relaţii cu clienţii, unde acestea s-au înregistrat pentru a obţine reducerile acordate pentru membrii familiilor angajaţilor companiei.
Deutsche Bahn ar fi făcut acelaşi lucru şi în 2002. În loc să limiteze investigaţiile la un anumit grup din rândul conducerii executive, Network Deutschland trebuia să ancheteze, potrivit contractului, dacă există legături între angajaţi ai Deutsche Bahn şi companii furnizoare ale acesteia, potrivit Stern. Sute de persoane au făcut obiectul investigaţiei. În documentele citate de săptămânal, se arată că detectivii au obţinut mai întâi adresele celor vizaţi, extinzând ulterior cercetările pentru a obţine informaţii despre conturile bancare şi despre apelurile lor telefonice. Potrivit Stern, 125 de persoane au fost plasate sub observaţie strictă.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO