- Home
- Economic
- FRANKFURT, (23.04.2015, 17:02)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Deutsche Bank plăteşte o amendă de 2,5 miliarde de dolari pentru închiderea unor investigaţii
Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, va plăti o amendă de 2,5 miliarde de dolari pentru închiderea unor investigaţii în Statele Unite şi Marea Britanie referitoare la manipularea dobânzii interbancare LIBOR.
Urmărește
240 afișări
Deutsche Bank plăteşte o amendă de 2,5 miliarde de dolari pentru închiderea unor investigaţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
LIBOR (London Interbank Offered Rate) este rata de referinţă în calcularea dobânzilor interbancare pe piaţa londoneză. În prezent, rata este folosită pentru stabilirea dobânzilor pentru împrumuturi şi contracte financiare în valoare de peste 300 de mii de miliarde de dolari, relatează MarketWatch.
Banca germană a recunoscut acuzaţiile, precum şi faptul că sistemul de monitorizare internă a fost insuficient pentru a preveni influenţarea incorectă a LIBOR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
-
Surpriză în războiul din Ucraina. Forţele de Apărare ale Ucrainei atacă trupele ruseşti din mai multe direcţii în regiunea Kursk
Acordul de joi închide investigaţiile autorităţilor federale americane şi ale statului New York, precum şi cele ale Autorităţii pentru Conduită Financiară din Marea Britanie. Autorităţile respective au investigat acuzaţiile că angajaţii Deutsche Bank au manipulat LIBOR.
Deutsche Bank a anunţat miercuri că în primul trimestru a suplimentat cu 1,5 miliarde de euro (1,61 miliarde dolari) rezervele pentru litigii, pe lângă fondurile de 3,2 miliarde de euro alocate anterior.
Anul trecut, banca franceză BNP Paribas a plătit aproape 9 miliarde de dolari şi a recunoscut că a încălcat sancţiunile impuse de SUA unor state precum Iranul.
A doua mare bancă germană, Commerzbank, a plătit în luna martie 1,45 miliarde de dolari într-un caz similar.
În 2013, Deutsche Bank s-a aflat printre mai multe bănci americane şi europene care au plătit sume de ordinul miliardelor de dolari pentru închiderea unei investigaţii antitrust din Europa, privind manipularea dobânzilor. În cadrul acordului, Deutsche Bank a plătit circa 725 de milioane de euro.
În urma acordului convenit joi, suma totală plătită de Deutsche Bank pentru manipularea dobânzilor este de circa 3 miliarde de dolari, aproape dublă faţă de cea de 1,5 miliarde de dolari suportată de banca elveţiană UBS la sfârşitul anului 2012.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe