Dezvoltatorii imobiliari israelieni, somaţi de bănci din România

Dezvoltatorii imobiliari israelieni Profit Building Industries, New Horizon Group şi Intercolony Investments au fost somaţi de către bănci din România să ramburseze credite în valoare cumulată de 6,6 milioane de euro, potrivit publicaţiei Globes din Israel.

Urmărește
22 afișări
Imaginea articolului Dezvoltatorii imobiliari israelieni, somaţi de bănci din România

Dezvoltatorii imobiliari israelieni, somaţi de bănci din România (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Companiile somate nu sunt totuşi foarte îngrijorate, în condiţiile în care băncile ştiu că valoarea garanţiilor, respectiv a proprietăţilor, este mai mică decât cea a datoriilor.

Majoritatea proiectelor imobiliare israeliene în România există doar pe hârtie, puţine fiind în fază de construcţie, comentează Globes.

Dezvoltatorii au obţinut capital pentru proiectele din România prin emisiuni de obligaţiuni la bursa din Tel Aviv.

Din cauza crizei economice, românii preferă să amâne achiziţiile de apartamente în speranţa reducerii preţurilor.

Companiile Profit Building şi New Horizon au anunţat că Alpha Bank a cerut rambursarea unui împrumut pentru un proiect din Piatra Neamţ.

Banca cere plata a 781.000 de euro din partea Profit Building şi 625.000 de euro de la New Horizon, până la 10 august.

În caz contrar, Alpha Bank va prescrie garanţia pentru împrumutul de 2,5 milioane de euro.

Compania încearcă să ajungă la un acord cu banca şi analizează opţiunile avute.

Intercolony Investments, subsidiară a Intercolony (fosta American Colony), a fost înştiinţată de BancPost că trebuie să ramburseze un împrumut de 5,2 milioane euro până pe 10 august, pentru un proiect cu o valoare contabilă de 6,1 milioane euro.

În septembrie 2008, New Horizon şi Profit Building Industries au anunţat că intenţionează să construiască, în următorii 5-6 ani, în România, peste 8.000 de locuinţe, în proiecte realizate în parteneriat, dar şi individual, valoarea totală a investiţiilor alocate urmând să ajungă la circa un miliard de euro.

Proiectele urmau să fie localizate în Bucureşti şi în împrejurimi, precum şi în Ploieşti, Satu-Mare, Târgu-Mureş, Piatra-Neamţ, Constanţa şi Braşov, unde companiile deţineau terenuri.

Cele două companii sunt implicate şi în proiectul Odyssea Resindential din bulevardul Siseşti, alături de Immoeast.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici