Dezvoltatorul imobiliar Atrium negociază achiziţia a două proprietăţi în Europa de Est

Atrium European Real Estate, prezent în România, negociază achiziţia a două proprietăţi în Europa de Est şi vrea să încheie acordurile în acest an, a declarat directorul general al dezvoltatorului imobiliar israelian, Rachel Lavine, transmite Bloomberg.

Urmărește
5 afișări

Atrium, listat la bursele din Viena şi Amsterdam, poate împrumuta fonduri suficiente pentru a cheltui de două ori mai mult decât deţinerile actuale de numerar, înainte de a avea nevoie de capital suplimentar, a spus Lavine.

"Este vorba despre 700 de milioane de euro. Dacă va trebui să ajungem la 800 de milioane de euro va fi în regulă", a adăugat ea.

Atrium, deţinut de grupul de dezvoltatori imobiliar Gazit Globe şi Citigroup, reia achiziţiile şi activităţile de dezvoltare suspendate, în condiţiile în care economiile din fosta regiune comunistă încep să îşi revină după criza financiară.

Compania are active de 1,6 miliarde de euro, majoritatea centre comerciale din Polonia, Rusia şi Cehia.

În România, Atrium deţine parcul de retail Militari Shopping Center din Bucureşti.

Compania are în proprietate şi două terenuri la Arad şi Constanţa, unde vrea să dezvolte parcuri de retail evaluate la 22,8 milioane de euro.

Profitul net din 2010 a fost de 112 milioane euro, comparativ cu pierderi de 438 milioane de euro cu un an în urmă.

Lavine a declarat că va fi "dezamăgită" dacă Atrium nu va obţine în acest an un profit de 90,7 milioane de euro, nivel mediu al estimărilor analiştilor intervievaţi de Bloomberg.

La sfârşitul anului trecut, valoarea terenurilor şi proprietăţilor Atrium era de 641 milioane de euro, dintre care peste o treime sunt în Turcia.

Atrium a convenit să cumpere mall-ul Promenada din Varşovia în decembrie, pentru 170 milioane de euro, şi a anunţat că va construi un centru comercial de 70.000 de metri pătraţi în oraşul Lublin din sud-estul Poloniei.

Lavine a arătat că Atrium se împrumută în prezent pentru finanţarea unor proiecte individuale, în loc să obţină fonduri pentru întreaga companie, prin emisiuni de obligaţiuni, întrucât finanţarea la nivel de proiect este încă mult mai ieftină.

Costul de finanţare suportat de Atrium este ridicat întrucât ratingurile atribuite de Standard&Poor’s (BB) şi Fitch (BB+) sunt sub nivelul recomandat pentru investiţii, încă din septembrie 2007.

Revenirea la ratinguri recomandate pentru investiţii reprezintă un obiectiv major, pentru reducerea costului de finanţare, a spus Lavine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici