Diamondback şi Endeavor Energy discută pentru a crea o companie de petrol şi gaze de 50 mld. dolari

Rivalii americani din domeniul petrolului de şist Diamondback Energy şi Endeavor Energy Resources sunt aproape de a finaliza o tranzacţie de aproximativ 25 de miliarde de dolari în numerar şi acţiuni, care ar crea o companie de petrol şi gaze evaluată la peste 50 de miliarde de dolari.

Urmărește
1041 afișări
Imaginea articolului Diamondback şi Endeavor Energy discută pentru a crea o companie de petrol şi gaze de 50 mld. dolari

Diamondback şi Endeavor Energy discută pentru a crea o companie de petrol şi gaze de 50 mld. dolari

Surse care au cunoştinţă despre aceste discuţii au declarat pentru Reuters că Diamondback ar putea anunţa o tranzacţie încă de luni, care ar oferi acţionarilor săi mai mult de jumătate din companiile combinate, care ar deveni cel mai mare producător de petrol pur din domeniul de şisturi Permian.

În decembrie, Reuters a relatat că Endeavor Energy Partners analizează o vânzare care ar putea evalua cel mai mare producător privat de petrol şi gaze din bazinul Permian la o valoare cuprinsă între 25 şi 30 de miliarde de dolari.

Endeavor şi Diamondback nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Compania combinată ar fi al treilea cel mai mare producător de petrol şi gaze din Permian, cel mai important zăcământ petrolier din SUA, care se întinde între vestul Texasului şi New Mexico.

Volumele sale de petrol şi gaze ar fi în urma Exxon Mobil şi Chevron, care au anunţat tranzacţii recente.

„Aceasta este o ofertă în ceea ce priveşte suprapunerea şi potrivirea suprafeţelor”, a declarat Dan Pickering, director de investiţii al Pickering Energy Partners. Compania combinată ar înlocui Pioneer Natural Resources, care este în curs de achiziţie de către Exxon, în calitate de principal producător exclusiv al Permian, a spus el.

Producătorii din Permian se consolidează într-o cursă pentru a bloca stocul de foraj viitor şi producţia din cel mai important câmp petrolier din SUA. Tranzacţia este probabil să pună o presiune suplimentară asupra firmelor rămase pentru a se combina pentru o mai mare eficienţă şi scară, au spus analiştii.

Dar este puţin probabil ca viitoarele tranzacţii să egaleze dimensiunea uriaşă a tranzacţiilor de şisturi din Permian din ultimele luni, a declarat Andrew Dittmar, vicepreşedinte senior la firma de analiză a datelor Enverus. El a exclus orice ofertă concurentă pentru Endeavor.

Utilizarea de către Diamondback a numerarului şi a acţiunilor va permite fondatorului Endeavor, Autry Stephens, şi familiei acestuia să păstreze un rol important în cea mai mare companie petrolieră din Midland, Texas, unde ambele companii au sediul, a declarat Dittmar.

„Inventarul lor (de foraj) este de o calitate extrem de ridicată, care va face din companiile combinate o investiţie foarte atractivă pe Wall Street. Îmi imaginez că va fi bine primită de piaţă luni”, a spus el.

Diamondback a respins concurenţa altor părţi, inclusiv a ConocoPhillips, a relatat anterior Wall Street Journal.

Vânzarea ar urma să aibă loc la aproape 45 de ani după ce petrolistul texan Stephens a înfiinţat compania care avea să devină Endeavor.

Operaţiunile Endeavor se întind pe o suprafaţă de 350.000 de acri (1.416 kilometri pătraţi) în partea Midland a bazinului Permian.

Stephens, un fost inginer evaluator care a devenit mai cunoscut prin apariţiile sale în serialul documentar de televiziune „Black Gold”, a dezvoltat Endeavor achiziţionând suprafeţe de teren nelucrate de concurenţii săi şi reuşind să extragă petrol şi gaze în mod profitabil.

Pentru a-şi reduce costurile de producţie, Stephens şi-a creat şi a folosit propriile companii de fracturare, construcţii, camioane şi alte servicii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici