- Home
- Economic
- (26.01.2022, 06:22)
- Sorina Văleanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Diferenţa dintre criptomonede, monede digitale şi monede virtuale
- Criptomoneda şi moneda digitală nu trebuie confundate.
- Criptomoneda funcţionează pe baza unui algoritm, în timp ce moneda digitală este reglementată de o autoritate centralizată, precum o bancă.
- Monedele virtuale însumează toate monedele din mediul digital, incluzând atât criptomonedele, cât şi monedele digitale.
Urmărește
6523 afișări
Diferenţa dintre criptomonede, monede digitale şi monede virtuale
Criptomoneda şi moneda digitală se confundă adesea, însă, nu au nimic în comun, au declarat reprezentanţii platformei de freelancing pe blockchain Lanceria, Adrian Stratulat, Chief of Business Development şi Robert Tudor, Chief Operating Officer, notează Forbes România, scrie Aleph News.
Criptomoneda, cunoscută drept şi „monedă virtuală”, reprezintă o formă de schimb şi stocare între membrii unei comunităţi descentralizate, aceasta fiind şi principala diferenţă faţă de o monedă digitală. Reglementările din interiorul reţelei sunt guvernate de majoritatea comunităţii. În categoria criptomonedelor intră Bitcoin şi Ethereum, recunoscute la nivel mondial. Bitcoin este descris ca fiind un sistem total descentralizat, fără un server sau o autoritate centrală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești carnavalul horror al lui Klaus, Nicu și Marcel. Duminică te duci la vot și pui ștampila pe alb, adică pe NICIUNUL
-
Surse din serviciile de informaţii ucrainene: Rusia ar plănui să divizeze Ucraina în trei regiuni
-
Europa se pregăteşte de război cu Rusia. Germania are planuri să găzduiască 800.000 de militari aliaţi
-
Ciolacu, la semnarea acordului pentru F-35: Facem un pas important în consolidarea securităţii
Moneda digitală sau electronică este „o formă digitală a unei valute clasice sau „fiat”. Din punct de vedere legislativ, moneda digitală este definită prin art. 4, lit. f din Legea 127/2011 privind activitatea de emitere de monedă electronică ca fiind „o valoare monetară stocată electronic, inclusiv magnetic, reprezentând o creanţă asupra emitentului, emisă la primirea fondurilor în scopul efectuării de operaţiuni de plată şi care este acceptată de o persoană, alta decât emitentul de monedă electronică”. În acest caz, autoritatea emitentă primează. Spre exemplu, în India, the Reserve Bank of India este cea care emite o astfel de monedă digitală.
O altă diferenţă între cele două tipuri de monede virtuale este dată de transparenţa tranzacţiilor, în cazul monedelor digitale, informaţia fiind confidenţială. În schimb, majoritatea criptomonedelor sunt transparente. Oricine poate vedea tranzacţiile efectuate de orice utilizator, deoarece toate fluxurile de venituri sunt plasate într-un lanţ de blocuri, numit „blockchain”. Acest lucru nu se aplică atunci când vorbim despre monede de confidenţialitate.
În cadrul unei astfel de reţele, fiecare bloc conţine o informaţie criptată, la care se adaugă id-ul blocului anterior şi a celui următor. Împreună, ele formează un lanţ, iar acest lanţ este public, prin urmare, poate fi regăsit pe sute de mii de calculatoare din toată lumea. Chiar dacă există posibilitatea modificării blockchain-ului din calculatorul personal în vederea falsificării, originalul continuă să existe pe mii de alte calculoare şi servere.
Totuşi, ceea ce apropie criptomoneda de moneda digitală este sursa valorii, dată de încrederea cetăţenilor în instituţia emitentă şi raportul dintre cerere şi ofertă, menţionează Forbes România.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Parlamentul a înființat două comisii de anchetă ca să investigheze cheltuielile președintelui Iohannis din ultimii 10 ani, dar și neregulile din afacerea imobiliară Nordis
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Acești candidați de pe buletinele de vot nu merită și nu te reprezintă. Votul din acest an trebuie să fie exclusiv pe alb!
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Imagini stupefiante cu mașina lui Sebi, tânărul ucis de Vlad Pascu, în miez de noapte. Tatăl este înmărmurit: 'Lumina se stingea și se…'
CANCAN.RO
Test IQ exclusiv pentru genii | Care dintre aceste 4 numere este un număr prim: 207, 717, 777 sau 997?
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:56
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1002. Zelenski: Peninsula Crimeea poate fi redată Ucrainei doar prin diplomaţie / Ucraina susţine că Rusia a lansat o rachetă balistică intercontinentală pentru prima dată în timpul războiului
-
astăzi, 10:54
Surse din serviciile de informaţii ucrainene: Rusia ar plănui să divizeze Ucraina în trei regiuni