Din „grânarul” Europei, România a ajuns să importe de două ori mai multă pâine decât exportă. Aluatul congelat care se transformă în „paine proaspătă „

Publicat: 06 06. 2017, 14:35
Actualizat: 30 03. 2020, 19:11

„Avem un comerţ modern care importă pâine con­ge­lată. Obiceiul de consum s-a dus către o pâine proaspătă care, de fapt, este o pâine precoaptă şi congelată. Consumatorul când o cumpără are impresia că este o pâine proaspătă făcută în brutăria magazinului, dar ea provine dintr-o pâine congelată şi semiproaspătă, un fel de ready-meal. Nu ştiu dacă o fi bună, nu o fi bună, dar de ace­ea apare multă pâine con­ge­lată în importuri”, a de­clarat pentru ZF Ştefan Pădure, pre­şedintele Asociaţiei pen­tru Promovarea Alimentului Ro­mânesc (APAR).

Citiţi continuara articolului pe www.zf.ro