Analiştii intervievaţi de Bloomberg anticipau vânzări de 4,29 miliarde de dolari.
Profitul net, excluzând unele costuri, a urcat cu 13%, la 936 milioane de dolari, şi a confirmat aşteptările analiştilor.
Vânzările de medicamente generice din Statele Unite, cea mai mare piaţă a grupului, au scăzut pentru al doilea trimestru consecutiv, cu 32%, din cauza unor probleme de producţie şi în lipsa unor produse noi.
Pe piaţa nord-americană, veniturile au coborât cu 11%, la 2,06 miliarde de dolari, după ce compania a închis o fabrică din Irvine, California, din cauza problemelor de calitate a produselor. Teva a redus producţia la o unitate din Ierusalim, în urma unei scrisori de avertizare din partea autorităţilor de reglementare din SUA.
În Europa, veniturile au avansat cu 66%, la 1,34 miliarde de dolari, susţinute de includerea vânzărilor companiei Ratiopharm, cumpărată de Teva în august anul trecut.
Teva a convenit săptămâna trecută preluarea companiei americane Cephalon, pentru 6,2 miliarde de dolari, în vederea reducerii dependenţei de vânzările Copaxone, medicament destinat tratării sclerozei multiple, care a reprezentat 22% din vânzările realizate în primul trimestru.