- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Directorul general al Carrefour ar putea fi înlocuit
Cei mai mari acţionari ai Carrefour analizează înlocuirea directorului general al grupului francez de retail, Lars Olofsson, au declarat surse apropiate companiei, citate de Bloomberg.
Directorul general al Carrefour ar putea fi înlocuit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Groupe Arnault şi Colony Capital, care deţin împreună o participaţie de 16,15% la Carrefour şi 22,14% din drepturile de vot, îi vor da timp lui Olofsson până la sfârşitul acestui an să îmbunătăţească performanţele din Franţa, cea mai mare piaţă a grupului, potrivit surselor.
Carrefour a pierdut circa o treime din capitalizarea sa de piaţă, ca urmare a problemelor de pe piaţa franceză, unde ajustează preţurile şi reorganizează cele mai mari magazine.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
În octombrie, retailerul a redus estimările referitoare la profit pentru a doua oară în ultimele trei luni, citând condiţiile economice dificile, în special în sudul Europei.
Planul de redresare aplicat de Olofsson nu a reuşit să atragă suficienţi clienţi şi nu rezolvă problema cererii de proximitate, potrivit analiştilor.
Directorul general, care luna viitoare împlineşte 60 de ani, ar putea pleca din funcţie cel mai devreme pe 31 decembrie, când va avea dreptul la bonusuri suplimentare de retragere, după trei ani la cunducerea companiei, au arătat sursele.
Plecarea lui Olofsson, care a preluat postul de preşedinte al Carrefour în iunie, ar creşte numărul directorilor schimbaţi din funcţie în acest an la şase.
Acţiunile Carrefour au scăzut cu 32% în acest an.
Olofsson s-a alăturat Carrefour în 2009, iar în septembrie 2010 a introdus un plan de 1,5 miliarde de euro pentru remodelarea celor mai mari magazine ale grupului din Europa de Vest, mizând că un nou format cu preţuri mai mici şi produse sub marcă proprie va stimula vânzările şi profitul până în 2015.
De atunci, Carrefour a anticipat de cinci ori profituri mai mici, grupul încercând să facă "prea multe şi prea repede", potrivit lui Olofsson.
Planul a fost revizuit pentru intensificarea extinderea magazinelor mai mici, concentrarea pe investiţiile cu preţuri selective şi creşterea numărului de produse sub brand propriu, a spus Olofsson la sfârşitul lui august.
Carrefour urmează totodată să reducă cheltuielile de capital în Grecia şi Italia.
Luna trecută, Knight Vinke Asset Management, care deţine circa 1,5% din acţiunile Carrefour, a cerut separarea funcţiilor de preşedinte şi director general deţinute de Oloffson, din cauza unor probleme serioase de guvernanţă, şi numirea unui preşedinte care să provină din interiorul companiei.
Grupul Carrefour este cel mai mare retailer european şi cel de-al doilea la nivel mondial.
Prezent în 32 de ţări din lume cu peste 9.500 magazine, grupul are aproximativ 471.000 de angajaţi.
În România, Carrefour operează 25 de hipermarketuri şi 42 de supermarketuri.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO