Discuţii pe schemelele de sprijin în agricultură şi Green Deal, la reuniunea miniştrilor agriculturii de la Budapesta

Ministrul Florin Barbu participă la Reuniunea Informală a miniştrilor agriculturii, desfăşurată la Budapesta, unde va fi lansată dezbaterea privind Politica Agricolă Comună post-2027.

Urmărește
109 afișări
Imaginea articolului Discuţii pe schemelele de sprijin în agricultură şi Green Deal, la reuniunea miniştrilor agriculturii de la Budapesta

Discuţii pe schemelele de sprijin în agricultură şi Green Deal, la reuniunea miniştrilor agriculturii de la Budapesta

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Florin-Ionuţ Barbu, participă în perioada 08-10 septembrie 2024 la Reuniunea Informală a Miniştrilor agriculturii din statele membre UE, ce are loc la Budapesta (Ungaria).

În cadrul reuniunii informale va fi lansată dezbaterea privind Politica Agricolă Comună post-2027, cu scopul de a contura aşteptările miniştrilor agriculturii şi de a ghida noua Comisie, care urmează să preia mandatul în toamnă, să pregătească propuneri legislative pentru PAC post-2027.

În conformitate cu priorităţile Preşedinţiei maghiare a UE, tema reuniunii va fi: „Către o viitoare politică agricolă comună competitivă, rezistentă la criză, durabilă, favorabilă agricultorilor şi bazată pe cunoaştere”.

„Schimbul de puncte de vedere ale oficialilor europeni se va concentra pe trei teme cheie. În primul rând, va fi iniţiată o dezbatere privind simplificarea schemelor de sprijin pentru agricultură şi revizuirea principalelor tipuri de sprijin. În al doilea rând, va fi analizat modul în care poate fi sporită contribuţia sectorului agricol la obiectivele Geen Deal fără a pune în pericol competitivitatea fermierilor. În cele din urmă, se va realiza revizuirea instrumentelor sistemului de management al crizelor pentru a asigura un sprijin eficient pentru fermierii aflaţi în situaţii de criză din ce în ce mai frecvente”, transmite Ministerul Agriculturii într-un comunicat transmis luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici