- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Discuţiile de la Finanţe pentru Codul Fiscal întrerupte, patronatele acuză încălcarea înţelegerilor
Reprezentaţii patronatelor s-au retras, luni, de la discuţiile cu Ministerul Finanţelor privind proiectul normelor de aplicare a Codului Fiscal, pe motiv că Guvernul nu a respectat condiţiile convenite anterior legate în principal de deductibilitatea cheltuielilor cu TVA la achiziţia de maşini.
Discuţiile de la Finanţe pentru Codul Fiscal întrerupte, patronatele acuză încălcarea înţelegerilor (Imagine: Mediafax Foto)
"Patronatele au ieşit în masă de la discuţiile cu Ministerul Finanţelor. Noi am stabilit că există o raţiune pentru introducerea impozitului forfetar şi am acceptat grila de impozitare cu condiţia să fie aprobată la pachet cu anumite deductibilităţi privind cheltuielile de reparaţii la maşini, cu combustibilul, cu TVA la achiziţia de vehicule. Acum, ministerul ne spune că nu se poate", a declarat, agenţiei MEDIAFAX, Florea Pârvu, vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), după discuţiile eşuate de la Finanţe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Şi reprezentanţii Alianţei Confederaţiilor Patronale, ai UGIR-1903 şi ai Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România au părăsit sala, acuzând Ministerul Finanţelor de minciună.
"Adoptarea la pachet a impozitului forfetar cu deductibilităţile a fost o minciună şi o cacealma din partea Ministerului de Finanţe, în plus ei au susţinut că au discutat cu noi prevederile acordului cu Fondul Monetar Internaţional, când nouă nu ne-a spus nimeni nimic despre acest lucru", a afirmat Pârvu.
Vicepreşedintele UGIR-1903 Mihai Păsculescu a declarat la rândul său că patronatele au avut obiecţii legate şi de faptul că impozitul forfetar va fi aplicat de la 1 mai, dar pentru veniturile înregistrate în 2008.
"Am fost păcăliţi o dată cu programul anticriză, din care foarte puţine măsuri au fost introduse, şi nu mai acceptăm aşa ceva. Una se spune în discuţii şi pe urmă alta se susţine că a fost convenit cu patronatele", a afirmat Păsculescu.
Guvernul a aprobat recent o ordonanţă de urgenţă prin care stabileşte că firmele vor plăti, de la 1 mai, un impozit minim anual cuprins între 2.200 lei (aproximativ 500 euro), dacă au venituri totale de până la 52.000 lei, şi 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei.
Firmele care înregistrează profit vor plăti în continuare un impozit de 16%, dar nu mai puţin de limita minimă aferentă intervalului de venituri în care se încadrează.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.