Disney va cheltui 5 miliarde de dolari în Europa pentru realizarea de noi filme şi seriale, după succesul Deadpool & Wolverine

Disney intenţionează să investească cel puţin 5 miliarde de dolari în Marea Britanie şi în Europa continentală în următorii cinci ani pentru a produce filme şi seriale de succes, a declarat directorul diviziei din Europa, după succesul filmului Deadpool & Wolverine.

Urmărește
5460 afișări
Imaginea articolului Disney va cheltui 5 miliarde de dolari în Europa pentru realizarea de noi filme şi seriale, după succesul Deadpool & Wolverine

Vara trecută, analiştii şi directorii media declarau sfârşitul francizelor cu supereroi după ce filmele din universul Marvel sau DC s-au chinuit să îşi recupereze costurile, criticii atacând lipsa de originalitate.

Un an mai târziu, cea de-a treia parte a francizei Deadpool de la Marvel s-a dovedit a fi un mare succes de box office pentru compania-mamă Disney, care se angajează să investească în continuare în Europa pentru a genera succese viitoare.

"Genul pare să aibă o viaţă lungă", a declarat Jan Koeppen într-un interviu pentru Financial Times, preşedintele Disney pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, reflectând asupra succesului Deadpool & Wolverine. Filmul, produs în studiourile Pinewood din Marea Britanie, are încasări de aproape 900 de milioane de dolari după două săptămâni.

Între timp, Inside Out 2 - lansat la începutul acestui an - a devenit filmul de animaţie cu cele mai mari încasări din toate timpurile, cu venituri globale de peste 1,5 miliarde de dolari, sporind câştigurile Disney după o serie de eşecuri cinematografice.

"Simţim că suntem din nou pe val cu filmele, ceea ce este fantastic. Am fost pozitiv cu privire la faptul că oamenii merg din nou la film şi se bucură în special de filmele noastre", a declarat Koeppen.

Koeppen a declarat că Marea Britanie şi Europa continentală vor fi un motor important al producţiei viitoare pentru studioul american. Disney foloseşte studioul Pinewood pentru a realiza multe dintre cele mai mari filme ale sale şi a cheltuit aproximativ 3,5 miliarde de dolari în ultimii cinci ani pentru producţia din Regatul Unit.

Koeppen a afirmat că pieţele europene precum Spania sunt centre de talente pentru producţia de filme şi televiziune, datorită avantajelor fiscale şi investiţiilor în infrastructură. El a comparat această situaţie cu cea a Franţei, care susţine producţiile locale şi limitează numărul filmelor străine în cinematografe.

Sistemul francez este "unic de complicat şi complex ... restricţionează concurenţa şi restricţionează alegerea consumatorilor", a spus Koeppen. "În mod normal, dorim să oferim conţinutul nostru clienţilor în modul în care aceştia se pot bucura cel mai bine de el".

Koeppen a declarat că Disney colaborează cu autorităţile din Franţa pentru a vedea dacă sistemul ar putea fi "modernizat ... vom colabora cu diferitele părţi pentru a vedea dacă acest lucru poate fi făcut".

Un element esenţial al planului Disney este concentrarea continuă pe creşterea numărului de abonamente pentru Disney+, care a fost lansat în urmă cu patru ani în Europa.

Disney+ este al treilea cel mai mare serviciu de streaming din SUA, Australia, Marea Britanie, Germania, Spania şi Franţa, potrivit Kantar, după Netflix şi Amazon Prime.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici