Disputa administratorilor judiciari ai Elcen şi Radet: Sierra Quadrant solicită schimbarea Rominsolv

Sierra Quadrant, administratorul judiciar al Elcen solicită schimbarea Rominsolv SPRL, administratorul judiciar al Radet, motivând prin faptul că Rominsolv refuză în mod constant şi total nejustificat să implementeze soluţia optimă pentru ieşirea din insolvenţă a Radet.

Urmărește
567 afișări
Imaginea articolului Disputa administratorilor judiciari ai Elcen şi Radet: Sierra Quadrant solicită schimbarea Rominsolv

Disputa administratorilor judiciari ai Elcen şi Radet: Sierra Quadrant solicită schimbarea Rominsolv

Tergivesarea restructurării Radet reprezintă o ameninţare directă la adresa întregii acţiuni de modernizare a arhitecturii sistemului de termoficare din Bucureşti, arată un comunicat Sierra Quadrant.

Compania Sierra Quadrant, a propus creditorilor Regiei Autonome de Distribuţie a Agentului Termic RA Bucureşti (Radet) analiza oportunităţii schimbării administratorului judiciar al regiei, firma Rominsolv SPRL.

,,Întreaga responsabilitate pentru agravarea situaţiei regiei este a administratorilor Radet. Aceştia refuză în mod constant să dea curs solicitărilor creditorilor Radet de modificare a Planului de reorganizare în oglindă a cu Planul de reorganizare al Elcen. Planul a fost aprobat de creditori încă din septembrie 2018. Rominsolv SPRL nu trebuia decât să adopte, la rândul său, un plan de reorganizare care să fie compatibil şi coordonat cu cel aprobat de creditorii Elcen şi care să includă o finanţare certă asumată de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Nimic din toate acestea nu s-a întâmplat până astăzi", afirmă Ovidiu Neacşu, asociat coordonator al Sierra Quadrant.

Reprezentanţii Sierra Quadrant consideră că, de la preluarea dosarului Radet şi până în prezent, Rominsolv SPRL nu a efectuat demersurile necesare pentru a asigura un plan viabil de restructurare a regiei, în conformitate cu Planul de reorganizare al Elcen. De asemenea, varianta propusă votului Adunării Creditorilor Radet de către administratorul judiciar nu întruneşte condiţiile de legalitate şi viabilitate pentru a putea fi votată de către creditori.

Propunerea schimbării Rominsolv SPRL a fost discutată în şedinţa Comitetului Creditorilor Radet (Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, Engie România şi Electrocentrale Bucureşti SA) desfăşurată joi, 21 februarie 2019. În cadrul şedinţei, Elcen, principalul creditor al Radet, a înaintat două solicitări: prezentarea de către Rominsolv SPRL a motivelor care au determinat creşterea datoriilor Regiei Autonome de Distribuţie a Agentului Termic Bucureşti, precum şi prezentarea de către Rominsolv SPRL a motivelor pentru care nu au finalizat recuperarea creanţei de 715.352.764 lei, reprezentând subvenţii de încasat de la Primăria Muncipiului Bucureşti.

Sierra Quadrant atrage atenţia asupra faptului că acumularea datoriilor, accentuarea deteriorării stării reţelei de distribuţie a apei calde şi a căldurii, amplificarea pierderilor de agent termic din sistem şi neaccesarea finanţării europene pentru reabilitarea acestuia sunt de natură să determine efecte negative pe termen lung, cu costuri financiare semnificative.

Totodată, Sierra Quadrant reiterează disponibilitatea ca, împreună cu toţi factorii implicaţi, să participe la identificarea în cel mai scurt timp a soluţiilor necesare pentru transferarea activităţii de producere şi distribuţie a agentului termic către orice entitate identificată de Muncipalitate.

,,Indiferent ce soluţie va identifica Municipalitatea, aceasta trebuie să fie în conformitate cu strategia de reorganizare a ELCEN, să includă sursa de finanţare pentru activităţile curente şi creanţele către ELCEN şi să fie aprobată în Consiliul General, conform legii. Susţinem reorganizarea acestei societăţi, însă doar cu recuperarea creanţelor creditorilor’’, afirmă Ovidiu Neacşu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici