Distrigaz Sud: Preţul gazelor plătit de populaţie ar trebui să crească cu 10% în trimestrul I

Preţul gazelor la consumatorul final ar trebui să crească în primul trimestru cu până la 10%, dacă s-ar aplica metodologia stabilită de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, directorul general al Distrigaz Sud, Bernard Arnaud.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Distrigaz Sud: Preţul gazelor plătit de populaţie ar trebui să crească cu 10% în trimestrul I

Distrigaz Sud: Preţul de distribuţie al gazelor ar trebui să crească cu 10% în primul trimestru

Potrivit lui Arnaud, ANRE nu a publicat noile tarife, dar ar putea să le anunţe la 1 februarie.

Ca urmare a nepublicării noilor preţuri la gaze, Distrigaz Sud, companie controlată de grupul Gaz de France, înregistrează piederi zilnice de 1,5 milioane lei.

Reprezentanţii companiei au precizat că publicarea tarifelor la 1 februarie şi aplicarea lor ar genera o creştere a preţului gazelor la consumatorul final mai mare de 6%, dar mai mică de 10%.

"Vom pierde în continuare dacă nu vor fi publicate noile tarife la 1 februarie, iar o creştere medie a tarifelor de 6% este inacceptabiă", a declarat directorul financiar al Distrigaz Sud, Pierre Parvex.

În situaţia în care autorităţile nu vor accepta propunerile Distrigaz Sud cu privire la majorarea preţurilor, Carierre a afirmat că distribuitorul de gaze ar putea lua în considerare o acţiune în instanţă.

Parvex a adăugat că soluţia găsită de companie este majorarea treptată a preţului gazelor pentru întreaga perioadă de reglementare, cuprinsă între 2008-2012.

Totodată, în aprilie este posibilă o reconsiderare a preţului gazelor la consumatorul final, având în vedere că pentru acest an este prognozată o evoluţie ascendentă a preţurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici