- Home
- Economic
- MOSCOVA, (13.10.2011, 17:03)
- Anca Dumitrescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Divergenţele privind criza datoriilor vor împiedica liderii G20 să rezolve problema
Divergenţele fundamentale privind criza datoriilor din Europa vor împiedica liderii statelor din G20 să găsească soluţii la summitul de la Cannes din 3-4 noiembrie, potrivit analiştilor citaţi de RIA Novosti.
Urmărește
237 afișări
Divergenţele privind criza datoriilor vor împiedica liderii G20 să rezolve problema (Imagine: Shutterstock)
"Aşteptările mele sunt foarte scăzute, pentru că nu am văzut până acum o cooperare globală convingătoare", a declarat Fabian Zuleeg, economist şef la Centrul pentru Politici Europene.
El a arătat că fiecare regiune, fiecare ţară încearcă să rezolve problema pe cont propriu, fără să ţină seama de ce se întâmplă în altă parte.
Ţările din Uniunea Europeană au opinii foarte diferite privind soluţiile de rezolvare a crizei şi nu există mecanisme de colaborare la nivel mondial, a spus Zuleeg.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Donald Trump a avut prima întâlnire cu preşedintele unei ţări după ce a obţinut victoria la alegerile din SUA
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
"Nu aştept nimic de la summitul G20. Condiţiile din statele G20 diferă fundamental", a declarat Evgheni Gavrilenkov, economist şef la compania de investiţii Troika Dialog.
El a dat ca exemplu proiectul mult dezbătut al introducerii unei taxe pe tranzacţiile financiare.
Gavrilenkov crede că această taxă poate fi eficientă într-o ţară mare şi o piaţă de financiară serioasă, ca Marea Britanie, unde ar mări veniturile bugetare fără să afecteze sistemul de profil.
În schimb, în ţările emergente, cu o penetrare monetară scăzută, precum Rusia şi China, măsura nu ar aduce statului venituri considerabile dar ar afecta grav sistemul financiar.
Gavrilenkov consideră totodată că dezechilibrele interne din economiile mari contează mai mult decât cele globale.
"Nu cred că dezechilibrele globale au apărut de nicăieri. Există dezechilibre interne în fiecare economie mare, precum consumul excesiv din SUA, investiţiile excesive din China şi redistribuirea excesivă din Europa, care pot încetini creşterea economică, creând impresia unor dezechilibre globale", a spus economistul.
Statele BRIC, respectiv Brazilia, Rusia, India şi China, pot oferi ajutor pentru combaterea crizei datoriilor din zona euro, la summitul G20, a declarat Olga Butorina, analist la Institutul de Stat din Moscova pentru Relaţii Internaţionale.
Premierul rus Vladimir Putin şi-a exprimat marţi scepticismul faţă de acest plan, afirmând că zona euro are resurse suficiente pentru a-şi rezolva problemele fără sprijinul Moscovei.
Rusia este pe locul trei în lume în funcţie de rezervele de aur şi valută, iar două cincimi sunt investite în obligaţiuni suverane ale ţărilor din zona euro şi ale celorlalte state din BRIC.
Citește pe alephnews.ro: Sylvester Stallone îl numește pe Trump „al doilea George Washington” în discursul de introducere la Mar-a-Lago
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Blat făcut de Prigoană și Mihaela?! Silviu nu era de fapt căsătorit, dar avea un 'contract de obligații' cu Mihaela, care nici măcar nu locuia cu el!
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:29
Circulaţie îngreunată în noaptea de vineri spre sâmbătă în zona Romexpo
-
astăzi, 14:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului