- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (26.08.2022, 22:55)
- Miruna Diaconu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Doar trei tranzacţii hoteliere au fost înregistrate în prima jumătate a anului, în Bucureşti, Cluj şi Oradea
- Bucureşti, Cluj şi Oradea, pe harta tranzacţiilor hoteliere: trei tranzacţii cu active hoteliere au fost semnate în primele şase luni.
- Conform raportului Cushman & Wakefield Echinox, tranzacţiile hoteliere au reprezentat 6% din totalul tranzacţiilor din piaţa imobiliară.
Urmărește
1088 afișări
În primele şase luni din acest an, piaţa hotelieră locală a înregistrat doar trei tranzacţii, fiind vorba de hoteluri din Bucureşti, Cluj şi Oradea, conform datelor de la Cushman & Wakefield Echinox. Hotel Onix din Cluj-Napoca, DoubleTree din Oradea şi Golden Tulip din Bucureşti au făcut obiectul unor tranzacţii în primul semestru din acest an.
În primul semestru din acest an, tranzacţiile din domeniul hotelier au reprezentat 6% din totalul imobilelor tranzacţionate, conform datelor C&W Echinox.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
-
Viktor Orban afirmă că UE trebuie să regândească sancţiunile aplicate Rusiei. Care este explicaţia lui
Anul acesta, UBB a achiziţionat un hotel şi anume Hotel Onix din Cluj-Napoca, care este alcătuit din două corpuri clasificate la trei şi patru stele, cu o capacitate de 64 de camere.
Universitatea Babeş-Bolyai este la a doua achiziţie a unui hotel, după ce anul trecut a achiziţionat hotelul Opera Plaza din Cluj-Napoca într-o tranzacţie evaluată la 40 mil. lei. UBB a achiziţionat hotelul pentru a-l transforma în sediul Facultăţii de Drept, având în vedere poziţia centrală a clădirii.
Piaţa hotelieră din Bucureşti a înregistrat o singură tranzacţie şi anume cumpărarea de către Fattal Group, achiziţie anunţată încă de acum doi ani, dar care s-a concretizat abia anul acesta. Hotelul Golden Tulip de pe Calea Victoriei a fost dezvoltat de compania israeliană de dezvoltare imobiliară R.O. Future Group în anul 2005. Acesta a fost vândut ulterior, în 2007, companiei de investiţii imobiliare Atlas Estate Limited, într-o tranzacţie de 12 mil. euro la acea vreme, pentru ca ulterior să fie evaluat tot în 2007 la 14,2 mil. euro. Atlas Estate este o companie închisă de investiţii înregistrată în insula Guernsey. La momentul anunţului acestei tranzacţii, valoarea hotelului era estimată la 9,5 mil. euro. Încă de la începutul acestui an, SIF Hoteluri, companie controlată de SIF Banat-Crişana, a anunţat că vrea să vândă hotelul DoubleTree by Hilton din Oradea „în lipsa unor perspective realiste sustenabile de creştere a afacerii hotelului care să conducă la îmbunătăţirea substanţială şi efectivă a indicatorilor de performanţă ai societăţii“, conform documentului publicat de companie. Hotelul a fost vândut în urma unei tranzacţii în valoare de 11 milioane euro către antreprenorul local Sandu Pop.
În ultimii ani, piaţa hotelieră cunoaşte o efervescenţă atât pe partea de investiţii greenfield, cât şi pe partea de tranzacţii. Această efervescenţă vine şi ca urmare a procesului de maturizare a pieţei, însă şi din faptul că piaţa locală a devenit din ce în ce mai atractivă pentru investitorii care se uită la sectorul turistic.
De la începutul anului, la nivelul pieţei locale, volumul tranzacţiilor cu active imobiliare a totalizat peste 600 mil. euro, din care 315 mil. euro reprezintă volumul tranzacţionat în primul semestru.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Pe locul doi în UE ca număr de stupi, România trimite anual aproape 9.000 de tone de miere în lume
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe