- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (29.05.2018, 13:38)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dobânzile de risc ale obligaţiunilor emise de Italia CRESC pe fondul instabilităţii politice
Atât dobânda de risc a obligaţiunilor pe doi ani din Italia, cât şi cea a certificatelor de trezorerie au înregistrat cele mai mari creşteri din 2013 încoace, pe fondul instabilităţii politice din weekend, relatează Bloomberg.
Urmărește
194 afișări
Dobânzile de risc ale obligaţiunilor emise de Italia CRESC pe fondul instabilităţii politice
Astfel, dobânda de risc a certificatelor de trezorerie a crescut până la 1,91%, ajungând la un nivel la care nu s-a mai aflat din toamna anului 2013 - ulterior acelei perioade, cota respectivă a scăzut până la 1,70%. În acelaşi timp, câştigurile înregistrate de investitori în urma vânzării de obligaţiuni pe doi ani au crescut, de asemenea, până la un nivel la care nu s-au mai aflat din toamna anului 2013.
Dobânda de risc a obligaţiunilor pe zece ani, însă, a înregistrat marţi creşteri de până la 2,93% - cea mai mare cotă de la mijlocul anului 2014 încoace.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Vasile Bănescu a comentat rezultatul alegerilor: Drumul spre sinucidere naţională e nebănuit de scurt şi aparţine populismului
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
Dobânda de risc este un indicator al probabilităţii de a suferi o pierdere sau o nerealizare a profiturilor prognozate, mărimea acesteia (randamentul) fiind direct proporţională cu riscul. Astfel, o ţară care prezintă riscuri mari este nevoită să ofere şi dobânzi mari la obligaţiunile emise pe pieţele internaţionale.
Evoluţiile obligaţiunilor din Italia au avut loc în contextul refuzului preşedintelui Sergio Mattarella de a accepta nominalizarea în poziţia de ministru al Finanţelor a lui Paolo Savona - un eurosceptic din cadrul Partidului Mişcarea Cinci Stele (M5S). Refuzul a dus la stoparea formării unui nou guvern de către prim-ministrul desemnat, Guiseppe Conte. Asta după ce coaliţia formată din M5S şi Liga Nordului nu reuşiseră să formeze un guvern timp de două luni.
De asemenea, coaliţia anunţase şi planuri potrivit cărora cheltuielile ar urma să crească cu aproximativ 100 de miliarde de euro. Lucru care nu a trecut neobservat de agenţia de rating Moody's, care deja ia în calcul o reviziure a ratingului datoriei Italiei. În acest moment, acest rating se află la nivelul Baa2 cu perspectivă de scădere şi o retrogradare ar duce la creşterea a dobânzii cu care Italia se împrumută, aspect care ar putea duce la mărirea datoriei publice - estimată în acest moment a fi la 138,34% din PIB.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe