DOCUMENT. Artificiul fiscal al Finanţelor pentru a se încadra în ţinta de deficit în 2018. "În cazul neadoptării măsurilor deficitul bugetar s-ar majora la 8,11%"
Ca să se încadreze în ţinta de deficit, Guvernul a decis să amâne anul viitor aplicarea unor măsuri care ar fi mărit semnificativ cheltuielile bugetare şi ar fi aruncat în aer deficitul care ar fi putut ajunge la nu mai puţin de 8,11% din PIB.
DOCUMENT. Artificiul fiscal al Finanţelor pentru a se încadra în ţinta de deficit în 2018. "În cazul neadoptării măsurilor deficitul bugetar s-ar majora la 8,11%"
Astfel, potrivit unui proiect de ordonanţă nici anul viitor nu se vor acorda tichete cadou, premii, indemnizaţii de hrană şi indemnizaţia de vacanţă. Munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere, precum şi munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se va compensa numai cu timp liber corespunzător. De asemenea, proiectul de OUG prevede neacordarea de ajutoare, plăţi compensatorii la pensionare, precum şi menţinerea anumitor categorii de drepturi de care beneficiază personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, care nu fac parte din solda lunară brută/salariul brut, la nivelul lunii decembrie 2017.
Totodată, în 2018, pentru instituţiile şi autorităţile publice se interzice cumpărarea, preluarea în leasing sau închirierea de autoturisme sau mobilier. Este permisă însă achiziţionarea de autoturisme pur electrice.
De asemenea, potrivit proiectului de ordonanţă, angajările în sectorul public sunt restricţionate, în sensul că la două posturi vacantate, după 1 ianuarie 2018, se va ocupa doar unul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
Cheltuielile cu bunuri şi servicii în instituţiile publice se vor reduce cu 10%. Este vorba de banii care pot fi cheltuiţi pentru telefonie, servicii de curăţenie, utilităţi sau carburanţi.
Nici în 2018 nu vor fi acordate cupoane sociale pentru educaţia timpurie şi echivalentul în lei a 500 euro pentru educaţia permanentă a fiecărui nou-născut. De asemenea, în şcoli nu se va districui suplimentul de miere de albine, Guvernul invocând faptul că aplicarea simultană a legilor care prevăd distribuţia de alimente în şcoli pot afecta sănătatea copiilor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
ieri, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria