- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (05.12.2014, 12:21)
- Ioan Dornescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Documentaţiile pentru exproprieri la autostrada Sebeş-Turda vor costa până la 1,6 milioane de euro
CNADNR va contracta servicii estimate până la 1,6 milioane euro, cu TVA, de realizare a documentaţiei tehnice pentru exproprieri necesare construcţiei autostrăzii Sebeş - Turda, cu o lungime de 70 de kilometri şi o valoare totală a lucrărilor de execuţie de peste jumătate de miliard de euro.
Urmărește
348 afișări
Documentaţiile pentru exproprieri la autostrada Sebeş-Turda vor costa până la 1,6 milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Contractul vizează servicii pentru întocmirea documentaţiei tehnice în vederea dobândirii prin expropriere/ transfer a imobilelor necesare executării lucrărilor de construcţie ale autostrăzii Sebeş Turda, în localităţile Sebeş, Alba Iulia, Ciugud, Sîntimbru, Galda de Jos, Teiuş, Aiud, Rădeşti, Mirăslău şi Unirea (judeţul Alba), respectiv Moldoveneşti, Mihai Viteazu şi Călăraşi (judeţul Cluj).
Valoarea estimată a acordului, la care se vor raporta ofertanţii în elaborarea propunerii financiare este de 3,93 milioane lei, fără TVA. CNADNR poate opta ulterior pentru achiziţionarea unor servicii similare de 1,96 milioane lei, astfel încât valoarea totală a proiectului poate ajunge până la 5,9 milioane lei, fără TVA.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Oricine intră în parlament, intră în Rusia”, afirmă președintele Georgiei, Salome Zourabichvili
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
CNADNR a identificat 4.720 de imobile, suprafaţa totală afectată fiind de 9 milioane de metri pătraţi, potrivit anunţului lansat în vederea selecţiei furnizorului.
Contractul, finanţat cu fonduri bugetare, va avea o durată de 18 luni de la data atribuirii.
Furnizorul serviciilor va fi contractat prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut, iar termenul limită de depunere a ofertelor a fost stabilit pentru 22 ianuarie.
Autostrada însumează 70 de kilometri, iar proiectul a fost împărţit în patru loturi.
CNADNR a selectat în aprilie constructorii loturilor 3 şi 4, contractele pentru primele două fiind semnate în noiembrie.
Licitaţia pentru lucrările la lotul 1, de 17 kilometri, a fost câştigată de asocierea Impresa Pizzarotti (Italia) şi SpA & Pomponio Construcţii, care va încasa 541,7 milioane lei fără TVA, iar lucrările pentru lotul 2, de 24,2 kilometri, au fost adjudecate de asocierea Aktor (Grecia) - Euroconstruct Trading 98 pentru 549,3 milioane lei fără TVA.
Acordul pentru lotul 3, cu o lungime de 12,4 km, a fost atribuit asocierii italiene Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte d’Acqua şi are o valoare de 420,5 milioane lei, fără TVA, iar al patrulea tronson, de 16,3 km, va fi construit de PORR Construct - PORR Bau (Austria) în baza unui contract de 470 milioane lei, fără TVA.
Întrebat când se va circula pe această autostradă, şeful CNADNR, Narcis Neaga, afirma la jumătatea lunii noiembrie că în 2016 "se va circula, cu siguranţă, în totalitate", iar în martie - aprilie vor începe lucrările pe loturile 1 şi 2. Potrivit lui Neaga, pe celelalte loturi ale autostrăzii a fost amânată faza de execuţie la cererea fermierilor care au solicitat să fie lăsaţi să îşi strângă recolta.
Citește pe alephnews.ro: Cheltuielile pentru încoronare regelui Charles au fost dezvăluite. Cât plătește Marea Britanie pentru monarhie
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe