Astfel, industria energiei electrice şi termice, gaze şi apă a cunoscut o creştere de 25,4%, în timp ce industria prelucrătoare şi cea extractivă au scăzut cu 2,2%, respectiv cu 0,9%, se arată într-un comunicat al INS.
În funcţie de clasificiarea pe marile grupe industriale, industria energetică şi industria bunurilor de capital au crescut cu 15,4% şi, respectiv, cu 13%.
Potrivit INS, scăderi s-au înregistrat în industria bunurilor de uz curent (11,1%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (7,3%) şi în industria bunurilor intermediare (0,6%).
În luna martie, comparativ cu perioada similară din 2007, cifra de afaceri din industrie a scăzut pe ansamblu cu 2,1%, pe fondul scăderilor din industria prelucrătoare (5%) şi industria extractivă (0,9%).
Totodată, industria energiei electrice şi termice, gaze şi apă a crescut cu 20,6%.
Pe marile grupe industriale, scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor de uz curent (9,2%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (7,4%), industria bunurilor de capital (1,5%) şi industria bunurilor intermediare (0,6%).
Pe de altă parte, industria energetică a crescut cu 10,2%.
Comparativ cu februarie, cifra de afaceri din industrie a cunoscut un avans de 3,2%.
Industria extractivă şi industria prelucrătoare au crescut cu 10,8% şi, respectiv, cu 4,8%, în timp ce industria energiei electrice şi termice, gaze şi apă a scăzut cu 7,8%.
În funcţie de clasificarea pe marile grupe industriale, majorări ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor intermediare (8,3%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (5,2%) şi industria bunurilor de uz curent (5,1%).
Industria energetică şi industria bunurilor de capital au scăzut cu 2,3% şi, respectiv, cu 1,4%.