Doi dintre cei mai bogaţi antreprenori din Ungaria, afaceri în agricultură şi industrie alimentară

  • Sándor Csányi, şeful OTP Bank, deţine Sole Mizo România, companie care are în portofoliu lactate şi mezeluri
  • Lőrinc Mészáros este un apropiat al premierului Viktor Orban şi a cumpărat compania Farmland Development de la un grup olandez
  • Cei doi oameni de afaceri maghiari au fiecare averi de peste 1 miliard de euro
Urmărește
654 afișări
Imaginea articolului Doi dintre cei mai bogaţi antreprenori din Ungaria, afaceri în agricultură şi industrie alimentară

Doi dintre cei mai bogaţi antreprenori din Ungaria, afaceri în agricultură şi industrie alimentară

Lőrinc Mészáros şi Sándor Csányi sunt doi dintre cei mai bogaţi antreprenori din Ungaria şi deţin în România companiile Farmland Development, în Marghita (jud. Bihor), respectiv Sole Mizo România, important producător de lactate şi distribuitor al mezelurilor fabricate de Pick Szeged din Ungaria.

Lőrinc Mészáros şi Sándor Csányi, doi dintre cei mai bogaţi antreprenori din Ungaria, deţin în România companiile Farmland Development, o fermă de circa 1.300 de hectare în Marghita (jud. Bihor), respectiv Sole Mizo România, important producător de lactate şi distribuitor al mezelurilor fabricate de Pick Szeged din Ungaria, cu afaceri de 175 mil. lei anul trecut.

Sole Mizo România, parte a grupului ungar Bonafarm, controlat de Sándor Csányi, şeful OTP Bank şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din Ungaria – cu o avere estimată de presa maghiară la peste un miliard de euro, a intrat pe piaţa locală în 2008. Compania are în portofoliu lactate şi mezeluri şi distribuie produsele în toate oraşele importante ale ţării, având şi două centre logistice în Timişoara şi Bucureşti.

Grupul Sole-Mizo este unul dintre cei mai mari producători de lactate din Ungaria, cu afaceri de 150 mil. euro şi 1.000 de angajaţi, potrivit celor mai recente date.

Profitul net al companiei din România s-a situat în 2019 la 294.000 de lei (peste 60.000 de euro), în scădere cu 58% faţă de anul precedent. Rezultatul a fost realizat cu ajutorul a 65 de salariaţi, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Lőrinc Mészáros, politician şi om de afaceri maghiar, cu o avere evaluată de revista Forbes la 1,3 miliarde de dolari, şi prieten cu Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, a făcut pariu pe România în urmă cu un an, când a cumpărat cu 8,35 milioane de euro compania Farmland Development de la olandezii de la Van Den Heerik, potrivit portalului independent de ştiri 24.hu din Ungaria.

El a cumpărat ferma din Marghita, judeţul Bihor, de circa 1.300 de hectare, prin intermediul Talentis Agro Zrt, un grup de companii agricole şi alimentare deţinute holdingului Mészáros.

Talentis Agro Zrt are o serie de companii agricole şi fabrici care produc materii prime alimentare şi bunuri de larg consum, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

„În cursul activităţii noastre agricole, ne ocupăm de producţia de culturi de câmp şi creşterea animalelor. În plus faţă de nevoile de creştere a animalelor, o parte semnificativă a capacităţii producţiei noastre de culturi este utilizată în domeniul producţiei de seminţe şi al procesării alimentelor. Avem fabrici de panificaţie, prelucrarea fructelor şi fabricarea vinului”, se arată pe site-ul Talentis Agro Zrt.

În România, compania Farmland Development a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 650.000 de lei, în creştere cu 30% faţă de anul precedent, şi un profit de 420.000 de lei, în creştere cu 68% comparativ cu anul anterior, potrivit datelor publice. Acesta a fost cel mai bun an pentru companiei.

„În ciuda situaţiei epidemice şi a condiţiilor meteorologice extreme, Talentis Agro Zrt., care aparţine grupului Mészáros, închide cu succes în acest an”, mai scrie pe site-ul firmei.

Compania Mészáros es Mészáros Kft a fost înfiinţată în 2001, în industria construcţiilor şi a devenit un jucător cheie de piaţa în industria construcţiilor, conform datelor de pe propriul site.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici