Doi investitori, interesaţi să preia 30% din Avrig 35 de la lichidatorul averii lui Wasendorf

Doi investitori sunt interesaţi să preia 30% din acţiunile dezvoltatorului imobiliar Avrig 35, a anunţat lichidatorul judiciar al averii omului de afaceri american Russell Wasendorf, care execută o pedeapsă cu închisoarea de 50 de ani pentru o fraudă de 215 milioane de dolari.

Urmărește
685 afișări
Imaginea articolului Doi investitori, interesaţi să preia 30% din Avrig 35 de la lichidatorul averii lui Wasendorf

Doi investitori, interesaţi să preia 30% din Avrig 35 de la lichidatorul averii lui Wasendorf

Wasendorf deţine o participaţie minoritară de 30% la Avrig 35, două părţi exprimându-şi interesul pentru preluarea acţiunilor, a declarat Michael Eidelman, lichidatorul judiciar care se ocupă de valorificarea activelor omului de afaceri în vederea desbăgubirii clienţilor şi creditorilor fraudaţi.

Avrig 35 se numără printre multitudinea de afaceri finanţate de Wasendorf cu fondurile de 215,5 milioane de dolari sustrase de la clienţii casei de brokeraj deţinută de acesta, Peregrine Financial Group.

Peregrine s-a prăbuşit anul trecut, după o tentativă de sinucidere a lui Wasendorf, care şi-a mărturisit faptele.

Wasendorf a pledat vinovat într-o instanţă federală şi execută o pedeapsă cu închisoarea de 50 de ani.

Evaluatorii desemnaţi de magistraţi estimează că clienţii şi creditorii lui Wasendorf au de recuperat 190 milioane de dolari.

Sediul Peregrine, locuinţa lui Wasendorf, restaurantul său cu specific italienesc, colecţia de vinuri şi alte proprietăţi a fost vândute între timp de Eidelman, care a recuperat astfel 6,5 milioane de dolari.

Eidelman a declarat că participaţia la Avrig 35 este ultimul activ din averea lui Wasendorf care ar mai putea fi valorificat.

"Încercăm să acţionăm cât mai urgent", a afirmat Eidelman, care analizează situaţia Avrig 35 de câteva luni, potrivit Wall Street Journal. El a refuzat să comenteze în ceea ce priveşte identitatea investitorilor interesaţi sau sumele discutate.

Potrivit documentelor transmise de lichidator instanţei de judecată, stiuaţia Avrig 35 a fost dificil de evaluat din cauza "aparentei insolvenţe" a grupului, litigiilor dintre investitori şi condiţiilor economice dificile din România, notează WSJ.

Eidelman estimează că Avrig deţine parţial sau integral 32 de proprietăţi.

Grupul Avrig 35 a fost înfiinţat în 1999, Wasendorf fiind unul dintre partenerii iniţiali. Grupul s-a extins rapid prin dezvoltarea de proiecte în Europa de Est, atragerea de chiriaşi şi apoi vânzarea proprietăţilor. Autorităţile canadiene au selectat una dintre clădirile Avrig 35 pentru sediul ambasadei în România, potrivit documentelor transmise de lichidator tribunalului federal.

În 2007, o bancă a evaluat grupul la 800 milioane de euro, în cadrul unor discuţii privind o posibilă listare la bursă.

După prăbuşirea pieţei imobiliare româneşti, numeroase vehicule investiţionale deţinute parţial sau integral de Avrig au intrat în incapacitate de plată. Creditorii au chemat grupul în instanţă şi au apărut litigii între investitori, potrivit documentelor.

Avrig 35 a fost înfiinţat în 1999 de patru investitori americani - Russell Wasendorf, Alexander Hergan, Mark Proskine şi un fost broker. Hergan a fost înlocuit în 2010 din funcţia de director executiv al Avrig 35.

Pe lângă proiecte imobiliare, grupul este implicat şi în alte activităţi, precum asset management, construcţii, arhitectură sau retail.

Printre proiectele emblematice dezvoltate de Avrig 35 se numără Charles de Gaule Plaza şi Euro Tower Center pe segmentul office sau Iris Shopping Center pe retail în Bucureşti şi Piteşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici