- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dolarul a atins, luni, maximul ultimului an faţă de un coş de valute importante
Dolarul a atins, luni, maximul ultimului an faţă de un coş de valute importante, şi cea mai ridicată valoare din octombrie 2007 faţă de euro, după ce guvernul SUA a preluat controlul asupra companiilor de credite ipotecare Fannie Mae şi Freddie Mac.
Dolarul a atins, luni, maximul ultimului an faţă de un coş de valute importante (Imagine: Mediafax Foto)
Indicele dolarului, care măsoară evoluţia monedei americane faţă de un coş de şase valute importante, era cotat ultima dată în urcare cu 0,9%, la 79,208 puncte, dar a atins pe parcursul tranzacţiilor maximul ultimului an de 79,416 puncte.
Moneda unică europeană s-a depreciat pentru scurt timp la 1,4164 dolari pe euro, cea mai scăzută valoare din octombrie 2007.
Dolarul s-a apreciat cu peste 1% faţă de moneda japoneză, fiind cotată la 109,08 yeni pe unitate. Moneda japoneză a scăzut şi faţă de alte valute importante, întrucât traderii s-au reorientat către monedele mai riscante.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Cum a ajuns Crin Antonescu să fie candidatul comun al partidelor proeuropene la Preşedinţie
-
Crin Antonescu, despre eventuala preluare de către Bolojan a preşedinţiei interimare: Nu ar fi rău
-
Germania investighează breşele de securitate după tragedia de vineri
Lira sterlină s-a depreciat cu 0,2% faţă de dolar, fiind cotată la 1,7622 dolari pe unitate, dar s-a menţinut faţă de moneda unică europeană la 80,66 pence pe euro.
Guvernul Statelor Unite a preluat controlul, duminică, asupra companiilor de credite ipotecare Fannie Mae şi Freddie Mac, lideri pe piaţa americană de profil, măsura având scopul de a sprijini sectorul rezidenţial şi de a tempera turbulenţele din pieţele financiare.
Fannie Mae şi Freddie Mac deţin sau garantează aproape jumătate din datoria de 12.000 de miliarde de dolari de pe piaţa americană a creditelor ipotecare.
Cele două companii, cele mai importante surse de finanţare pentru sectorul rezidenţial american, au avut pierderi totale de aproape 14 miliarde de dolari în ultimele patru trimestre fiscale şi debitori importanţi, printre care o serie de bănci centrale, au dat semne de îngrijorare privind stabilitatea lor.
Planul de salvare menţionează explicit că datoria emisă de Fannie şi Freddie va fi garantată, ceea ce a redus temerile privind posibile pierderi în rândul instituţiilor din sectorul financiar şi al investitorilor la cele două companii, potrivit analiştilor.
Analiştii consideră că euforia legată de informaţiile privind menţinerea într-o stare de conservare a Fannie şi Freddie ar putea continua în viitorul apropiat, dar că impactul măsurilor asupra economiei americane ar putea fi limitat, ceea ce menţine perspectiva incertă pentru dolar, pe termen lung.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:57
LIVE TEXT Încep audierile pentru miniştrii din guvernul Ciolacu 2/ Ilie Bolojan şi Ciprian Şerban, la şefia Senatului şi Camera Deputaţilor / Crin Antonescu va fi candidatul unic al Coaliţiei PSD-PNL-UDMR-Minorităţi naţionale pentru prezidenţiale
-
astăzi, 14:53
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul / Un cetăţean australian care lupta pentru Ucraina ar fi fost capturat de armata rusă