- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (16.03.2015, 13:17)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dolarul a atins un nou record, de 4,2107 lei, în timp ce euro a scăzut la 4,4370 lei
Cursul euro anunţat de BNR a scăzut luni cu 1,02 bani, la 4,4370 lei, în contextul unei evoluţii liniştite în piaţa interbancară locală, în timp ce dolarul a crescut cu 0,95 bani, la 4,2107 lei, un nou record după cel înregistrat miercuri.
Urmărește
142 afișări
Dolarul a atins un nou record, de 4,2107 lei, în timp ce euro a scăzut la 4,4370 lei (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)
Vineri, BNR a anunţat un curs pentru euro de 4,4472 lei, iar pentru dolar de 4,2012 lei.
Dolarul a atins miercuri un nou nivel record, de 4,2059 lei, înregistrând al şaselea maxim consecutiv, în contextul întăririi monedei americane pe pieţele externe.
Referinţa francului elveţian a urcat luni cu 2,12 bani, de la 4,1728 lei la 4,1940 lei.
Cursurile de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Aproape de ora 13:00, când BNR anunţă cursul de referinţă, euro era tranzacţionat în piaţa interbancară locală la 4,4373 lei, faţă de 4,4460 lei pe finalul şedinţei de vineri.
"Credem că perioada liniştită ar trebui să continue şi astăzi, având în vedere că piaţa aşteaptă acum ziua de miercuri pentru a vedea care sunt perspectivele de politică monetară ale Rezervei Federale a SUA (ING se aşteaptă în continuare la creşterea dobânzii cheie în iunie). De asemenea, astăzi se vor publică datele pentru producţia industrială a SUA, dar cum aşteptările ING sunt apropiate de cele ale pieţei, nu vedem vreo direcţie pentru leu din această perspectiva", se arată într-o notă pentru investitori şi analişti a economiştilor ING Bank România.
Schimburile au fost operate în prima parte a zilei între un nivel maxim de 4,4420 lei/euro, înregistrat în prima oră de operaţiuni, şi un minim de 4,4370 lei/euro.
În regiune, mişcarea forintului şi zlotului faţă de euro a avut aceeaşi direcţie cu cea a leului, însă aprecierea acestora a fost mai puternică raportat la ultimele schimburi ale şedinţei precedente, perfectate pe timpul nopţii, când pieţele locale sunt închise. Astfel, forintul s-a apreciat cu 0,6%, iar zlotul cu 0,4%.
Pe pieţele externe, dolarul era aproape de ora 13:00 în scădere cu 0,4%, la 0,9488 euro, în timp ce francul elveţian s-a depreciat cu 0,3%, la 0,9451 euro.
Atenţia investitorilor se va concentra în această săptămână asupra şedinţei de două zile a Rezervei Federale a SUA, care va începe marţi şi se va încheia miercuri. Datele solide privind piaţa muncii înregistrate în ultimele luni au sporit aşteptările ca Fed să indice o posibilă majorare a dobânzilor din luna iunie, prin renunţarea la angajamentul de a avea "răbdare" în luarea în calcul a unei astfel de decizii.
Ratele medii ale dobânzilor practicate de băncile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) în lei pe termen de o zi se situează la 0,22% - 0,58% pe an, faţă de 0,21% - 0,58% vineri.
Ratele pentru plasamentele săptămânale se află la 0,26% - 0,68% pe an, comparativ cu 0,25% - 0,7% pe an în şedinţa anterioară.
Dobânda ROBOR pentru plasamente cu scadenţă la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile pentru cele mai multe credite în lei acordate de bănci pe termen scurt şi mediu, a coborât la 1,29% pe an, de la 1,32% pe an vineri.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe