Dolarul american creşte pe fondul speculaţiilor privind o posibilă revenire a lui Trump la Casa Albă

Dolarul american creşte, iar bursele asiatice au evoluţii mixte marţi, pe fondul speculaţiilor privind o posibilă revenire a lui Donald Trump la Casa Albă.

1071 afișări
Imaginea articolului Dolarul american creşte pe fondul speculaţiilor privind o posibilă revenire a lui Trump la Casa Albă

Dolarul american creşte pe fondul speculaţiilor privind o posibilă revenire a lui Trump la Casa Albă

Evenimentele care au alimentat aceste speculaţii sunt prestaţia slabă a preşedintelui Joe Biden, săptămâna trecută, la dezbaterea cu Trump, şi decizia Curţii Supreme a SUA ca foştii preşedinţi să aibă „imunitate absolută" pentru „actele oficiale" din timpul mandatului, dar posibilitatea urmăririi penale pentru „actele neoficiale", ceea ce ar putea influenţa procesele lui Trump.

Aceste evenimente au determinat investitorii să reevalueze şansele lui Trump de a reveni la preşedinţie. O eventuală preşedinţie Trump ar putea aduce, potrivit AFP, reduceri de taxe, creşterea inflaţiei şi amânarea reducerii ratelor dobânzilor.

În Europa, euro s-a depreciat uşor, dar a menţinut câştigurile de luni, când partidul de extremă dreapta Adunarea Naţională nu a obţinut majoritatea absolută în alegerile legislative din Franţa.

Pieţele bursiere din Asia au evoluat mixt. Creşteri au fost în Hong Kong, Tokyo, Shanghai, Singapore, iar scăderi în Sydney, Seul, Wellington, Taipei, Manila, Jakarta.

Analiştii avertizează că volatilitatea pe pieţele financiare ar putea continua până la alegerile prezidenţiale din SUA din noiembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici