- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dolarul se consolidează la maximul ultimelor două decenii; euro rămâne la paritate
Dolarul american s-a menţinut vineri la maximul ultimelor două decenii, în condiţiile în care un val larg de aversiune faţă de risc a cuprins pieţele globale, traderii cochetând cu perspectiva unei majorări a dobânzii de 100 de puncte de bază de către Rezerva Federală în această lună, scrie Reuters.
Dolarul se consolidează la maximul ultimelor două decenii; euro rămâne la paritate
Monedele percepute ca fiind mai riscante, inclusiv dolarul australian şi lira sterlină, au fost sub presiune, sub o avalanşă de ştiri negative în ultimele 24 de ore.
Faţă de un coş valutar, dolarul a urcat la cele mai ridicate niveluri din septembrie 2002, peste 109, în condiţiile în care sezonul de câştiguri din sectorul bancar american a debutat într-o notă slabă, creşterea economică a Chinei în al doilea trimestru a fost mai redusă decît estimările, iar Italia s-a confruntat cu o nouă criză politică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
"O stabilizare a dolarului în jurul nivelurilor actuale este posibilă astăzi, dar continuăm să evidenţiem: a) o marjă de manevră limitată pentru o corecţie; b) o balanţă a riscurilor încă înclinată spre creştere pe termen scurt", au declarat analiştii ING într-o notă.
Dolarul era pe cale să înregistreze a treia săptămână consecutivă de creşteri, în condiţiile în care traderii au intensificat pariurile că Fed va opta pentru o înăsprire de proporţii la şedinţa din 26-27 iulie, după ce datele de miercuri au arătat că inflaţia preţurilor de consum din SUA a înregistrat cel mai rapid ritm din ultimele patru decenii.
Aceste pariuri au fost reduse după ce guvernatorul Fed, Christopher Waller, şi preşedintele Fed St. Louis, James Bullard, au declarat că sunt în favoarea unei noi creşteri de 75 de puncte de bază pentru această lună, în ciuda cifrelor privind inflaţia.
Euro a rămas stabil la 1,0026 dolari, după ce joi a revenit pentru a doua zi de sub paritate.
Moneda unică a coborât până la 0,9952 dolari, după ce premierul italian Mario Draghi s-a oferit să demisioneze, lucru a fost respins de preşedintele ţării.
Yuanul chinezesc s-a menţinut la minimul ultimelor două luni în raport cu dolarul şi părea pregătit pentru cea mai mare scădere săptămânală din luna mai, deoarece datele slabe au ridicat îndoieli cu privire la obiectivul de creştere economică din acest an.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO