- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Donaţiile SUA pentru Japonia, depăşite de cele după uraganul Katrina sau cutremurul din Haiti - CNN
Donaţiile pentru Japonia primite de organizaţiile nonprofit din SUA au totalizat, în pofida acoperirii mediatice extinse, doar 87 milioane dolari, comparativ cu peste 522 milioane de dolari în cazul uraganului Katrina sau 275 milioane dolari după cutremurul din Haiti, potrivit CNN.
Donaţii mai mari au fost primite şi după atentatele de la 11 septembrie din SUA, respectiv 209 milioane de dolari, dar şi după tsunami-ul care a cauzat pagube majore în Asia în 2004.
Din donaţiile înregistrate în prima săptămână, Crucea Roşie americană a obţinut 64 milioane de dolari, Salvaţi Copii 5,8 milioane de dolari, World Vision SUA trei milioane de dolari (până miercuri), iar Armata Salvării 2,5 milioane, potrivit datelor publicaţiei Chronicle of Philanthropy.
Majoritatea organizaţiilor au afirmat pentru publicaţia americană că au obţinut mai puţin de un milion de dolari, în timp ce mai multe zeci de astfel de grupuri, inclusiv Doctori fără Frontiere, nu organizează campanii de strângere de fonduri.
În acelaşi timp, corporaţiile au anunţat, până joi, donaţii şi angajamente totalizând 151 milioane de dolari pentru Japonia, potrivit Camerei de Comerţ a SUA. Ar putea exista suprapuneri cu donaţiile analizate de Chronicle of Philanthropy, notează CNN, dar o mare parte sunt fonduri suplimentare, trimise organizaţiilor internaţionale.
Populaţia este motivată să doneze de amploarea pagubelor unei catastrofe, iar în cazul Japoniei devastarea nu a fost vizibilă imediat ca în cazul altor dezastre, consideră Dr. Una Osili, director pentru cercetare la Centrul pentru Filantropie de la Universitatea Indiana, SUA.
"Informaţiile privind pagubele şi amploarea dezastrului din Japonia s-au înmulţit în timp. Ar putea dura o perioadă pentru ca populaţia să înţeleagă impactul total asupra japonezilor", a spus Osili.
În plus, cerereile de ajutor nu au venit neapărat din partea guvernului japonez, astfel că există percepţia că Japonia face faţă problemelor, a adăugat cercetătorul.
Prima săptămână este considerată critică pentru donaţii, fiind un indicator al evoluţiei acestora în perioada următoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO