Dorin Marian, cooptat de Patriciu în echipa Marexin

Şeful Cancelariei fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, Dorin Marian, a fost cooptat de Dinu Patriciu în echipa firmei Marine Resources Exploration International (Marexin), controlată de omul de afaceri.

Urmărește
259 afișări
Imaginea articolului Dorin Marian, cooptat de Patriciu în echipa Marexin

Dorin Marian, cooptat de Patriciu în echipa Marexin (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit directorului executiv al Marexin, Peter Hamilton, Dorin Marian s-a angajat la Marexin în ianuarie 2009, după ce a părăsit guvernul în decembrie 2008.

El a spus că Marian nu are o funcţie precisă, dar are atribuţiile lui sunt similare cu ale unui director operaţional.

"Dorin Marian nu are, de fapt, nevoie de o carte de vizită. Nu e nevoie să aibă o funcţie", a spus, marţi, Hamilton, într-o conferinţă de presă.

Marexin este filiala locală a Marine Resources Exploration International BV Olanda, care este la rândul său controlată de Rompetrol Holding din Elveţia, care aparţine omului de afaceri Dinu Patriciu.

Compania, înfiinţată anul trecut, a obţinut în luna iulie 2008 de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM), în urma unei licitaţii, o licenţă de explorare a sapropelului (mâl care stă la baza formării bitumului în urma unor transformari biochimice şi geochimice - n.r) pe un perimetru de 9.000 kilometri pătraţi în blocul Delta din Marea Neagră.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici