- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (04.03.2019, 17:59)
- Ana Petrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dragnea anunţă că Guvernul ar putea adopta săptămâna aceasta hotărârea pentru Fondul Suveran/ Despre eliminarea taxei de 2% pentru companiile din energie: Nu mă opun
Liviu Dragnea a declarat, luni la Parlament, că Executivul ar putea adopta, în şedinţa de săptămâna aceasta sau următoarea, o hotărârea de Guvern pentru înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii.
Urmărește
638 afișări
Dragnea anunţă că Guvernul ar putea adopta săptămâna aceasta hotărârea pentru Fondul Suveran
„Da, săptămâna asta sau cea viitoare. Ne-au prezentat o formă în coaliţie. Cu cât mai repede cu atât mai bine”, a afirmat preşedintele PSD Liviu Dragnea, luni la Parlament.
Guvernul va avea marţi şedinţă.
Loteria Română şi Imprimeria sunt primele două companii pe care statul propune să fie include în Fondul Suveran de Investiţii şi Dezvoltare (FSID), reiese dintr-un proiect de act normativ publicat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).
„Pentru a se crea cadrul legal astfel încât CN Loteria Română S.A. şi C.N. Imprimeria S.A. să poată intra în proprietatea privată a unui fond la data înregistrării acestuia la Registrul Comerţului, prin aportarea acţiunilor statului la cele două companii la capitalul social al fondului, este necesară o intervenţie legislativă la nivel primar. Intrarea celor două companii în proprietatea privată a unui fond presupune o serie de demersuri premergătoare a căror durată este influenţată în mod direct de crearea unui cadru legislativ adecvat. Modificarea actualului cadru legislativ este necesar a fi făcută anterior înfiinţării unui asemenea fond, ţinând cont de perioada necesară pentru asigurarea condiţiilor ca fondul să devină funcţional şi să-şi îndeplinească scopul de dezvoltare şi finanţare de proiecte de investiţii rentabile şi sustenabile, în diverse sectoare economice, singur sau împreună cu alţi investitori instituţionali sau privaţi, inclusiv prin participarea în parteneriate public-private, în vederea obţinerii de profit, estimată la circa 18 luni”, prevede un proiect de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului (OUG), publicat de MFP.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
În iulie 2018, Curtea Constituţională a admis toate sesizările formulate de Opoziţie şi preşedintele Klaus Iohannis cu privire la Legea de înfiinţare a Fondului Suveran de Dezvoltare de Investiţii, motivând că un astfel de Fond trebuie înfiinţat prin hotărâre de Guvern.
Dragnea, despre eliminarea taxei de 2% pentru companiile din energie: Nu mă opun
Dragnea a declarat că nu se opune eliminării taxei de 2% pentru companiile în energie prevăzută în OUG 114, lucru dorit de liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele PSD a adăugat că, într-o perioadă scurtă, va fi modificat actul normativ.
„Aşa cum a spus doamna premier sunt discuţii care au fost purtate, se vor purta în continuare cu actori relevanţi din domeniile respective, urmând ca într-o perioadă destul de scurtă să se ajungă la o concluzie, păstrându-se obiectivele. Preţul la gaze şi energie să nu explodeze şi să se creeze condiţii mai bune de creditare”, a afirmat Liviu Dragnea, luni, la Parlament.
Întrebat dacă se opune eliminării taxei de 2% pentru companii din energie, Liviu Dragnea a răspuns: „Nu, răspunsul este nu. Eram joia trecută discutam despre Fondul Suveran de Investiţii, despre OUG 114 şi chiar discutam serios şi aflam de la TV că sunt neînţelegeri în coaliţie”.
Încă din 13 februarie, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu anunţa că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă despre posibilitatea scoaterii taxei de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, precizând că această prevedere va fi cel mai probabil eliminată.
OUG 114/2018 privind implementarea unor măsuri fiscale a adus numeroase nemulţumiri din partea mai multor instituţii, dar şi companii. Printre nemulţumiţi se numără băncile, dar şi administraţiile locale.
Actul normativ a fost adoptat în luna decembrie de către Guvern, iar principalele prevederi sunt: Preţul la gaze şi energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; micşorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: O cunoscută companie auto va limita viteza maximă a automobilelor sale la 180 km/h. Anul în care decizia va intra în vigoare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe