- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (28.11.2013, 19:22)
- Andi Manciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dragnea cere CE realocarea de fonduri UE de 350 de milioane euro de la POS Transport şi Mediu la POR
Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării, a anunţat joi, în comisiile de buget-finanţe din Parlament, că a solicitat Comisiei Europene realocarea a 350 de milioane de euro de la programele pentru Transport şi Mediu către POR, ceea mai mare parte din sumă urmând să fie destinată şcolilor.
Urmărește
112 afișări
Liviu Dragnea (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)
"Am făcut o solicitare la Comisia Europeană să fie o realocare de 250 de milioane de euro de la POS Transport şi 100 de milioane de euro de la POS Mediu la Programul Operaţional Regional ca să finanţăm majoritatea din aceste şcoli (construcţii şi renovare - n.r.), numai că nu le putem finanţa decât pe cele care sunt în contract cu consiliile locale, pentru că POR a finanţat şcoli numai dacă sunt aplicanţi consiile locale. Suma pe care noi am propus-o şi sperăm să accepte Comisia este de 230 de milioane de euro care vor fi destinaţi pentru a finanţa aceste şantiere la şcoli, diferenţa urmând să o punem din bugetul de stat", a anunţat ministrul Dezvoltării.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
Dragnea a mai susţinut că sunt 4.717 şantiere deschise în prezent în teritoriu, pentru care sunt necesari 6 miliarde de lei pentru finalizarea lucrărilor şi recepţia acestora.
De asemenea, vicepremierul a susţinut că pentru finalizarea proiectelor privind şcolile este nevoie de 1,7 miliarde de lei, dar nu toate sumele din facturi au fost înregistrate la nivelul primăriilor astfel încât să figureze drept arierate.
"Toate aceste situaţii sunt generate de numărul uriaş de şantiere deschise pe promisiuni şi fără o fundamentare serioasă, a fost un sport naţional (...) o parte din primari având promisiunea de la minister, de la Guvern, de la parlamentari, de la nu mai ştiu eu cine că va primi banii i-au spus la constructor «lucrează, că îţi aduc eu banii». Constructorul a lucrat, că a vrut să aibă activitate, că unii au facturat, că alţii nu au facturat, nu am eu de unde să ştiu lucrul ăsta. Dacă s-a facturat şi nu s-a depus la primărie, nu putem vorbi de arierate, pentru că din moment ce nu e înregistrată nu putem vorbi de arierate. Dacă primăria nu a înregistrat acea factură, nu-i poate apărea arieratul, pentru că nu-i apare datoria", a spus ministrul.
Dragnea a arătat că în anii trecuţi au existat contracte "destul de largi" în care se preciza care este valoarea proiectului şi faptul că primăriile primesc banii în funcţie de disponibilităţile bugetare ale ministerului.
"Mulţi au înţeles că ministerul prin aia s-a angajat să-i dea banii în acel an. Nu s-a angajat şi arieratele au fost ale localităţilor. O mare parte din arierate au fost stinse prin nişte mecanisme", a mai susţinut vicepremierul.
Totodată, Dragnea a afirmat că România riscă sancţiuni în ceea ce priveşte implementarea proiectelor privind alimentarea cu apă.
"Noi avem nişte obligaţii foarte clare în angajamentele luate cu UE, şi anume să finalizăm până în 2015 parţial ceva, până în 2017 parţial ceva, până în 2018 tot. În cazul în care noi nu ne respectăm aceste angajamente, putem ajunge la peste 120 de mii de euro pe zi penalităţi (...) Grecia deja plăteşte penalităţi", a susţinut vicepremierul.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate