Iniţiativa a vizat o competiţie între municipiile din România care au o viziune antreprenorială de excepţie, indiferent de dimensiunea şi prosperitatea acestora, Brăila, din cei 8 aplicanţi, dispunând de planul de acţiune cel mai performant şi orientat spre viitor, apreciază documentul.
În analiza dosarelor de candidatură s-a lua în calcul atât situaţia mediului antreprenorial din prezent, cât şi propunerile viitoare de îmbunătăţire a mediului de afaceri local, punându-se accent pe o serie de criterii precum: infrastructura de business, existenţa unor programe de susţinere a antreprenoriatului, nivelul atragerii de companii valoroase în municipii, existenţa unor scheme locale de ajutor de minimis pentru antreprenori sau numărul de branduri româneşti existente în municipiu.
Municipiul Brăila oferă o serie de beneficii care favorizează dezvoltarea activităţii de afaceri, precum posibilitatea concesionării de terenuri sau clădiri, încheiere de parteneriate public – privat, asociere în participaţiune, acces la informaţii de interes public, expertiză tehnică şi audit, consiliere pentru dezvoltare, expertiză specializată. Dezvoltarea infrastructurii de afaceri a municipiului Brăila reprezintă o prioritate în perioada 2014-2020.
Proiectul Capitala antreprenoriatului românesc este o premieră la nivel european, susţinut de toate organizaţiile mediului de afaceri din România. În fiecare an, începând cu acest an, vom avea o capitală în cadrul căruia antreprenoriatul va fi marcat 1 an de zile la nivelul unui oraş, pentru angajamentul pe care acesta îl ia pentru ceea ce înseamna mediul de afaceri. În acest an, premiul a mers către Municipiul Brăila care s-a remarcat printr-un număr ridicat de initiative menite să sprijine mediul de afaceri şi calitatea parteneriatului public-privat. Împreună cu ceilalţi reprezentanţi ai mediului de afaceri, vom susţine Brăila printr-o serie de acţiuni menite să crească şi să susţină potentialul antreprenorial al municipiului”, spune Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR.